BibTex RIS Kaynak Göster

Erci̇ş ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve ve Ağaç Özellikleri

Yıl 2009, Sayı: 2 - Yıl: 2009 Sayı: 2, 89 - 94, 01.07.2009

Öz

Bu çalışmada, Van Gölü havzasında yer alan Erciş ve Muradiye yörelerinde yetişen mahalli elma çeşitlerinden Pamuk, Van, Ekşi, Arapkızı,
Kızıl ve Sarıkız olarak adlandırılan mahalli çeşitlerin bazı özellikleri saptanmıştır. Çeşitlerin meyve ağırlığı, meyve hacmi, meyve çapı, meyve
yoğunluğu, meyve eni, meyve boyu, meyve sap uzunluğu, meyve sap çukuru genişliği, meyve sap çukur derinliği, çiçek çukuru genişliği, meyve
eti sertliği, meyve kabuğu rengi, meyve eti rengi, kabuk kalınlığı, gelişme durumu, taç yüksekliği, taç genişliği, ağaç yaşı, verim durumu, tomurcuk
patlama tarihi, çiçeklenme başlangıcı, tam çiçeklenme, çiçeklenme sonu ve hasat tarihleri gibi çeşitli fenolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri
kaydedilmiştir.

Some fruit and tree characteritics of native apples grown in Erciş and Muradiye districts

Yıl 2009, Sayı: 2 - Yıl: 2009 Sayı: 2, 89 - 94, 01.07.2009

Öz

This study was carried out to describe phenological, morphological and pomological traits of local apples grown in Erciş and Muradiye districts located in Lake Van Basin. Within native apple population of the districts, many local apple genotypes named Pamuk, Ekşi, Arapkızı, Kızıl, Van and Sarıkız which were grown from seed were determined. Their various characteristics such as fruit weight, fruit volume, fruit diameter, fruit dimensions, fruit ground color, fruit flesh color, soluble solids, fruit firmness, tree age, tree yield, tree high, tree width, tree growth habit, bud break, flowering, harvest time and the number of days from full flowering to harvest time were recorded

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA72PR89AV
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ahmet Kazankaya Bu kişi benim

Yalçın Yonar Bu kişi benim

Serpil Başer Bu kişi benim

Adnan Doğan Bu kişi benim

Ferit Çelik Bu kişi benim

Adnan Yaviç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 2 - Yıl: 2009 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kazankaya, A., Yonar, Y., Başer, S., Doğan, A., vd. (2009). Erci̇ş ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve ve Ağaç Özellikleri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(2), 89-94.
AMA Kazankaya A, Yonar Y, Başer S, Doğan A, Çelik F, Yaviç A. Erci̇ş ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve ve Ağaç Özellikleri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Temmuz 2009;(2):89-94.
Chicago Kazankaya, Ahmet, Yalçın Yonar, Serpil Başer, Adnan Doğan, Ferit Çelik, ve Adnan Yaviç. “Erci̇ş Ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve Ve Ağaç Özellikleri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 2 (Temmuz 2009): 89-94.
EndNote Kazankaya A, Yonar Y, Başer S, Doğan A, Çelik F, Yaviç A (01 Temmuz 2009) Erci̇ş ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve ve Ağaç Özellikleri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2 89–94.
IEEE A. Kazankaya, Y. Yonar, S. Başer, A. Doğan, F. Çelik, ve A. Yaviç, “Erci̇ş ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve ve Ağaç Özellikleri”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 2, ss. 89–94, Temmuz 2009.
ISNAD Kazankaya, Ahmet vd. “Erci̇ş Ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve Ve Ağaç Özellikleri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2 (Temmuz 2009), 89-94.
JAMA Kazankaya A, Yonar Y, Başer S, Doğan A, Çelik F, Yaviç A. Erci̇ş ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve ve Ağaç Özellikleri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009;:89–94.
MLA Kazankaya, Ahmet vd. “Erci̇ş Ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve Ve Ağaç Özellikleri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 2, 2009, ss. 89-94.
Vancouver Kazankaya A, Yonar Y, Başer S, Doğan A, Çelik F, Yaviç A. Erci̇ş ve Muradi̇ye Yöreleri̇nde Doğal Olarak Yeti̇şen Mahalli̇ Elma Çeşi̇tleri̇ni̇n Bazı Meyve ve Ağaç Özellikleri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009(2):89-94.