Tabula Rasa: Felsefe & Teoloji dergisi uluslararası indeksli hakemli akademik bir dergidir. Dergi birincil olarak çağdaş felsefe ve teoloji alanlarında dünyadaki öncül akademik çevrelerdeki güncel tartışmaları kendine konu alan ve bu tartışmaların şekillenmesinde söz sahibi olacak nitelikteki akademik çalışmaları yayımlayıp okuyucu ile buluşturmayı ve böylece bu tartışmalara dahil olmayı kendine görev edinmiştir. İkincil olarak ise disiplinlerarası etkileşime zemin hazırlayacak şekilde Sosyal/Beşeri Bilimler’in tüm alanlarından teorik bir yapıya sahip olan ve bu teorik yapı ile ilgili alanın düşünsel yapısının gelişimine katkıda bulunacak olan akademik çalışmaları yayımlamayı hedefler. Bunların yanı sıra felsefe tarihi içinde üstünkörü geçilmiş, önemi göz ardı edilmiş, önemsenmeyerek atlanmış felsefi dönem, konu ve düşünürlere dair -felsefe tarihi içinde kendisinden önceki ve sonraki ile nasıl bir köprü kurduğu bilimsel, akademik bir araştırma yöntemi ile ortaya koyulması şartıyla- öncül nitelikteki açıklayıcı akademik çalışmaları da kendi bünyesinde toplayarak yayımlamayı amaçlar.
Tabula Rasa: Felsefe & Teoloji dergisi uluslararası indeksli hakemli akademik bir dergidir. Dergiye gönderilen çalışmalar en temelde üç ana bölümde ele alınır: (1) Felsefe, (2) Teoloji ve (3) Sosyal Bilimler. Her bir bölümde derginin kendisi için belirlediği amaçlara uygun olan felsefenin tüm disiplinlerini kapsayan özgün makale, araştırma, yorum, kitap tanıtımı, kritiği ve çevirilere yer verir.
1. Tabula Rasa: Felsefe – Teoloji dergisi uluslararası indeksli hakemli akademik bir dergidir. Dergi, Haziran ve Aralık aylarında -ilgili ayın son haftasında- olmak üzere yılda iki (2) kez yayımlanır. Felsefe ve Teoloji yanında teorik ve felsefi bir içeriğe sahip olması kaydıyla sosyal bilimlerin tüm alanlarından birincil olarak araştırma makalelerine ikincil olarak da kitap incelemesi, söyleşi ve konferans/seminer metinleri başlığı altında gruplanabilecek metinlere yer verir.
2. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizcedir. Genişletilmiş Türkçe ve İngilizce özeti temin edildiği takdirde Almanca, Fransızca ve İtalyanca yazılmış makaleler de kabul edilir.
3. Tabula Rasa: Felsefe – Teoloji dergisi ilgili makalenin aslı MS Word formatında temin edildiği ve künye bilgisi eksiksiz olarak belirtildiği sürece Türkçe çeviri araştırma makalelerini de yayımlar. İlgili çeviri makalenin yayım izni ve telif durumuna dair tüm sorumluluk çevirmen(ler)e aittir.
4. Metinler, Haziran sayısı için 16 Mart– 15 Mayıs, Aralık sayısı için 16 Eylül– 15 Kasım tarihleri arasında tabularasadergisi@gmail.com adresinden ya da derginin dergipark internet sitesindeki makale gönderim bölümünden kabul edilir.
5. Tüm makalelerde Türkçe ve İngilizce başlık bulunmalıdır. Bunun yanı sıra 200-300 kelime arası öz ve abstract ile 4-6 kelime arası anahtar kelimeler ve keywords kısımları da makalenin ilk sayfasında mevcut olmalıdır. Tüm makaleler makale sonunda yararlanılan kaynakları içeren ve öğeleri alfabetik olarak sıralanmış bir kaynakça içermelidir.
6. Makaleler 10.000 kelimeyi geçmeyecek şekilde Times New Roman yazı karakterinde MS Word’ün en güncel versiyonunda şu özelliklere uygun olarak hazırlanmalıdır: Kâğıt Boyutu: A4 Dikey (Makalede yatay sayfalara yer verilmemeli); Üst Kenar Boşluk: 3 cm; Alt Kenar Boşluk: 3 cm; Sol Kenar Boşluk: 4 cm; Sağ Kenar Boşluk: 3 cm; Yazı Boyutu: Başlıkta 12, metinde 11, özetler ve kaynakçada 10 ve dipnotlarda 9 punto; Paragraf Aralığı: Önce 6 nk – sonra 6 nk; Paragraf Girintisi: Sol 0 cm – Sağ 0 cm, Metinde İlk Satır (First Line) 1,25 cm; Satır Aralığı: Metinde 1,5 ve dipnotlarda 1 aralık.
7. Metinlerde dipnot, kaynakça ve atıflar için APA, MLA ya da Chicago formatlarından biri kullanılabilir.
8. Metinlerin içeriğinde mevcut olan grafik, tablo, resim ya da diğer türdeki tüm görseller jpeg ya da jpg formatında metinden ayrı olarak gönderilmelidir.
9. Metinlerde üst-bilgi, alt-bilgi ve sayfa numarası verilmemelidir.
10. İmla ve noktalama işaretleri için, metnin içeriği ile ilişki olan farklılıklar dışında TDK’nın yazım ve imla kılavuzu esas alınır.
11. Tabula Rasa: Felsefe – Teoloji dergisi Yayın Kurulu, metinlerin yayımlanmasında veya yayımlanmamasında son kararı verme yetkisine sahiptir.
12. Dergiye gönderilen metinler daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır. Metinlerin bu bağlamdaki tüm sorumluluğu yazara aittir.
13. Dergiye ulaşan metinler, öncelikle yazım kurallarına uygunluk açısından editörler tarafından incelenir ve uygun görülenler değerlendirilmek üzere kör hakem sürecine sokulur. Metinler kör hakem sürecinde en az iki hakem tarafından değerlendirilir. Hakemlerden birinin olumlu diğerinin olumsuz görüş bildirdiği durumlarda, metin üçüncü hakeme gönderilir ve oradan gelecek görüşe göre bir karara varılır. Hakemlerden gelecek raporlar doğrultusunda metnin doğrudan veya düzeltilerek yayımlanmasına ya da dergide yayımlanmaya uygun olmadığına karar verilir ve sonuç yazar(lar)a bildirilir.
14. Dergiye gönderilen metinlerin hakemlere gönderilmeye uygun olup olmadığına metnin dergiye gönderilmesinden sonraki 7 gün içinde karar verilir. Hakemlerin kendilerine gönderilen metne dair görüş bildirmek için 15 gün süreleri bulunur. Hakemlerin raporları doğrultusunda alınan karar yazar(lar)a bildirilir. Düzeltme alan metinlern yazarları bu karar kendilerine bildirildikten sonraki 15 gün içinde metnin düzeltilmiş hâlini göndermelidir. Yazarın talep edilen düzeltmelerin yapılmış olduğu metnin son halini göndermesinin ardından, eğer hakem(ler) düzeltme sonrası metnin son hâlini görmeyi talep etmiş iseler hakemlerin, değilse yayın kurulunun onayına bağlı olarak metnin yayımlanması kabul edilmiş olur.
15. Yazarlar, bilimsel ilkeler çerçevesinde hakem raporuna itiraz edebilirler. Yapılan itirazlar dergi yönetimi tarafından incelenir ve uygun görüldüğü takdirde konu ile ilgili olarak farklı bir hakemin değerlendirmesine başvurulabilir.
16. Kitap İncelemesi başlığı altında sınıflandırılabilecek olan metinlerde incelemeye konu olan kitap son iki yıl içinde yayımlanmış olmalıdır.
17. Dergiye gönderilmiş yazılardan kaynaklanması muhtemel herhangi bir yasal, hukuksal, ekonomik ve etik sorumluluk, söz konusu yazı yayınlanmış olsa bile yazarlarına aittir. Dergi herhangi yükümlülük kabul etmez.
18. Derginin ve yazarın ismi kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Yayınlanması için dergiye gönderilen yazılarının basım ve yayın hakları dergiye devredilmiş olur. Bu yazılar dergi yönetiminden izin alınmaksızın bir başka yayın organında yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz
19. Hakem sürecini başarılı bir şekilde tamamlayıp yayımlanmasına karar verilmeyen metinler için herhangi bir ücret talep edilmez.
20. Basılma kararı alınan makalelerden tasarım ve elektronik baskı için ücret talep edilir. Masrafları ödenmeyen makaleler yayınlanmaz. Tasarım ve elektronik baskı için ödenecek ücret tutarı: 300 TL.
21. tabula rasa dergisi telif sözleşmesi: https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/22902
Güncelleniyor..
Basılma kararı alınan makalelerden tasarım ve elektronik baskı için ücret talep edilir. Masrafları ödenmeyen makaleler yayınlanmaz.