BibTex RIS Kaynak Göster

A Complicated Pulmonary Hydatid Cyst Communicated to Bronchi and Pleura

Yıl 1997, Cilt: 3 Sayı: 1-2, - , 01.05.1997

Öz

Bronş ve Plevra ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti

Yıl 1997, Cilt: 3 Sayı: 1-2, - , 01.05.1997

Öz

Kırk yaşında bir bayan hasta Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Merkezine öksürük. sırt ağrısı ve kötü kokulu soluk yakınmaları ile başvurdu. Ünaltı yıldır süren mide ve safra kesesi sorunları verdı. Flutin radyolojik incelemede "hava-sıvı düzeyi" bulunan yaklaşık 12 cm çapta radyolusent lezyon izlendi. Balgam. öronşioloalveolar yıkama. plevral sıvı incelemelerinde karekteristik parazitik yapılar saptandı ve bronş ve plevra ile ilişkili pulmoner komplike üniloküler kist hidatid tanısı verildi. Daha sonra sağ alt lobe cerrahi rezeksiyon uygulandı. Histopatolojik tanı sitolojik tanıyı destekledi. Bulgularımız. bronş ve plevra ile bağlantılı. pulmoner komplike üniloküler (tek gözlü) (tekil) kist hidatld olgularında tıalğam. t::ronkoalveolar yıkama. plevra ince iğne aspirasyonunun sitolojik incelenmesinin kullanışlı ve yeterli bir yöntem olduğu yönündedir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Prof.dr. İbrahim Öztek Bu kişi benim

Yrd.doç.dr. Dilaver Demirel Bu kişi benim

Dr. Atilla Saygı Bu kişi benim

Yrd.doç.dr. Hüsayin Baloğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 3 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Öztek, P. İ., Demirel, Y. D., Saygı, D. A., Baloğlu, Y. H. (1997). Bronş ve Plevra ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, 3(1-2).
AMA Öztek Pİ, Demirel YD, Saygı DA, Baloğlu YH. Bronş ve Plevra ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. Mayıs 1997;3(1-2).
Chicago Öztek, Prof.dr. İbrahim, Yrd.doç.dr. Dilaver Demirel, Dr. Atilla Saygı, ve Yrd.doç.dr. Hüsayin Baloğlu. “Bronş Ve Plevra Ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 3, sy. 1-2 (Mayıs 1997).
EndNote Öztek Pİ, Demirel YD, Saygı DA, Baloğlu YH (01 Mayıs 1997) Bronş ve Plevra ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 3 1-2
IEEE P. İ. Öztek, Y. D. Demirel, D. A. Saygı, ve Y. H. Baloğlu, “Bronş ve Plevra ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti”, Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 3, sy. 1-2, 1997.
ISNAD Öztek, Prof.dr. İbrahim vd. “Bronş Ve Plevra Ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 3/1-2 (Mayıs 1997).
JAMA Öztek Pİ, Demirel YD, Saygı DA, Baloğlu YH. Bronş ve Plevra ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1997;3.
MLA Öztek, Prof.dr. İbrahim vd. “Bronş Ve Plevra Ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 3, sy. 1-2, 1997.
Vancouver Öztek Pİ, Demirel YD, Saygı DA, Baloğlu YH. Bronş ve Plevra ile ilişkili Bir Komplike Üniloküler Hidatik Kisti. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1997;3(1-2).