BibTex RIS Kaynak Göster

High-resolution CT Findings in Asemptomatic Asbestos Workers: Correlation with ILO Scores and Pulmonary Function Tests

Yıl 1998, Cilt: 4 Sayı: 1-2, - , 01.05.1998

Öz

Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması

Yıl 1998, Cilt: 4 Sayı: 1-2, - , 01.05.1998

Öz

Asbestosis geç semptom yeren. kronik bir hastalık olduğundan erken tanı son derece önemlidir. Bu çalışmada 3-25 yıl asbest ile çalışmış 33 asemptomatik asbest işçisi Yüksek Fiezolüsyontu BT ile incelenmiş. bulgular ILD skorları ve solunum fonksiyon testleri sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Sonuçta plğro-parankimal düzensizliğin erken uyarıcı bir bulgu olduğu. parankimal değişikliklerin YFiBT ile çok daha erken saptandığı görülmüştür

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emine Osma Bu kişi benim

ArifH. Çımrın Bu kişi benim

Pınar Balcı Bu kişi benim

Yaşar Alkan Bu kişi benim

Atilla Akkoçlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 4 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Osma, E., Çımrın, A., Balcı, P., Alkan, Y., vd. (1998). Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, 4(1-2).
AMA Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A. Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. Mayıs 1998;4(1-2).
Chicago Osma, Emine, ArifH. Çımrın, Pınar Balcı, Yaşar Alkan, ve Atilla Akkoçlu. “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları Ile ILO Skorlaması Ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 4, sy. 1-2 (Mayıs 1998).
EndNote Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A (01 Mayıs 1998) Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 4 1-2
IEEE E. Osma, A. Çımrın, P. Balcı, Y. Alkan, ve A. Akkoçlu, “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”, Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 4, sy. 1-2, 1998.
ISNAD Osma, Emine vd. “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları Ile ILO Skorlaması Ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 4/1-2 (Mayıs 1998).
JAMA Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A. Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1998;4.
MLA Osma, Emine vd. “Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları Ile ILO Skorlaması Ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 4, sy. 1-2, 1998.
Vancouver Osma E, Çımrın A, Balcı P, Alkan Y, Akkoçlu A. Asemptomatik Asbest İşçilerinde Yüksek Rezolüsyonlu BT Bulguları ile ILO Skorlaması ve Solunum Fonksiyon Test Sonuçlarının Karşılaştırılması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1998;4(1-2).