Bu çalışmada, Ankara’da Kızılay semtinde bulunan 25 fast-food restoranından toplanan hamburgerörneklerinin proksimet analizi yapılmış ve bazı mineral değerlerine bakılmıştır. Analiz sonucu saptanan besin öğesideğerlerinin, fast-food yiyecekleri yaygın olarak tüketen 7-15 yaş grubu çocukların gereksinimine olan katkısıhesaplanmıştır. Sağlıklı beslenmede hamburgerlerin özellikle yağ ve sodyum içerikleri açısından, dikkate alınmasıgerektiği sonucuna varılmıştır
In this study, the proximate and mineral composition of hamburgers purchased from 25 fast-food restaurants inKızılay-Ankara were analysed. The contribution of the nutrient contents of fast-food meals to 7-15 age groupchildren’s nutrient requirements were determined. In healthy nutrition, especially the fats and sodium contents ofhamburgers have to be taken into account
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 57 Sayı: 1 |