Dr. Mustafa Üstüner lisans derecesini Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden almıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında YÖK bursu ile Güney Florida Üniversitesi’nde (University of South Florida) ve doktora eğitimi sırasında ise TÜBİTAK bursu ile Friedrich Schiller Üniversitesi Jena’da (Friedrich Schiller University Jena) misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2021 yılından itibaren Artvin Çoruh Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Dr. Üstüner’in araştırmaları, SAR/PolSAR uydu görüntülerinin işlenmesi ve analizi, uzaktan algılama ve topluluk öğrenme algoritmaları konuları üzerine yoğunlaşmıştır ve bu konularda ulusal/uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri bulunmaktadır. IEEE Yer Bilimleri ve Uzaktan Algılama Topluluğu (IEEE Geoscience and Remote Sensing Society), Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (International Society of Photogrammetry and Remote Sensing) ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HMKO) üyesidir.
Arabian Journal of Geosciences ve European Journal of Remote Sensing dergilerinin editör kurulunda bulunan Dr. Üstüner, çok sayıda bilimsel dergide hakemlikler yapmış ve 2018 yılında yer bilimleri alanında Publons tarafından “Top peer reviewer” ödülü almıştır. IEEE GRSS tarafından düzenlenmiş olan IGARSS 2020 (2020 IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium) ve M2GARSS 2022 (the Mediterranean and Middle-East Geoscience and Remote Sensing Symposium 2022) sempozyumlarının düzenleme kurullarında yer almıştır. Ayrıca, IEEE GRSS Türkiye bölümü yönetim kurulunda genç profesyonel (Young Professional) temsilcisi olarak görev almaktadır.
Tamer Savaş, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden ve 2011 yılında aynı üniversitenin Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünden çift anadal programını tamamlayarak mezun olmuştur. 2015 yılında Pilotaj Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını, 2019 yılında ise Hava Trafik Kontrolü alanında doktorasını tamamlamıştır. Lisansüstü çalışmalarında insansız hava araçları ve hava sahası yönetimi gibi konulara odaklanmıştır. Halen Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde Pilotaj Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Khalil Valizadeh Kamran is currently working as a Full Professor in the Department of Remote Sensing and GIS, University of Tabriz , Iran. His research interests includes Land use/Land cover classification, monitoring and change detection, Image processing, Thermal remote sensing, Remote sensing and GIS applied to climatology,Remote sensing and GIS application for Geohazard monitoring and risk assessment, SAR image processing, GIS based climatology. He is serving as an editorial member and reviewer of several international reputed journals. Dr. Khalil Valizadeh Kamran is the member of many international affiliations. He has successfully completed his Administrative responsibilities. He has authored of many research articles/books related to Land use.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 2023 Ağustos ayında Kıdemli Albay olarak emekli oldum. Denizaltıcıyım. Hali hazırda İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Havacılık Elektrik Elektronik Bölüm başkanıyım. Uzmanlık alanım güç elektroniği, denizaltı, elektrikli gemi sevk sistemleridir. Dijital Park Teknokent Ataşehirde denizaltı tasarımıyla ilgilenen bir şirketim bulunmaktadır.