Adem Levent, Muş'ta doğmuştur. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, yüksek lisansını İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapmıştır. Doktorasını 2016 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, "JOHN KENNETH GALBRAITH’İN DÜŞÜNCESİNDE GÜÇ, PİYASA VE TEKNO-STRÜKTÜR" başlıklı teziyle tamamlamıştır. 2020 yılında doçent unvanını alan Levent, halen Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları politik ekonomi, kurumsal iktisat ve iktisat metodolojisidir.
Lisans derecesini 2009 yılında Anadolu Üniversitesi'nden, yüksek lisans derecesini ise 2013 yılında İstanbul Üniversitesi'nden aldı. Türkiye'de havayolu taşımacılığı sektörünün ortaya çıkışı, gelişimi ve evriminde devletin rolünü yeni kurumsalcı bir örgütsel analiz ile ele aldığı "Devlet, Aktör ve Değişim: 1983-2013 Yılları Arası Türk Havayolu Taşımacılığı Alanında Kurumsal Değişim" adlı doktora tezini, 2018 yılında tamamladı. Kurum ve sektör tarihi yazımı, işletme ve yönetim tarihi, havacılık tarihi ile örgüt sosyolojisi konularına ilgi duymakta ve halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde görev yapmaktadır.
25 Mayıs 1983 yılında Yunanistan’ın Dimetoka şehrinde doğdu. 2006 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde devam ettiği lisansüstü eğitimini 2014 yılında tamamladı ve İslam hukuku alanında doktora derecesini aldı. Halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Doçent olarak görev yapmaktadır. İlgi alanları içerisinde vakıf hukuku ve tarihi, klasik-modern fıkıh düşüncesi, son dönem Osmanlı hukuk düşüncesi ve islam iktisadı gibi konular vardır. Vakıfta Amaç: Hanefi Vakıf Hukuku Çerçevesinde Bir Araştırma, 40 Soruda Vakıf ve Türkiye’de İslam Hukuku Çalışmaları Literatürü (1928-2012) gibi kitapları yanında yayınlanmış makaleleri ve kitap tercümeleri vardır.
Kübra Bilgin Tiryaki, 2010 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2013 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri’nde “Şerhu’l-Ahlâkı’l-Adûdiyye (Metin ve Değerlendirme)” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2012-2019 yılları arasında İLKE Vakfı’nda araştırmacı olarak çalıştı; çeşitli projelerin geliştirilme ve yürütülme aşamalarında görev aldı. 2013-2017 yılları arasında İLKE-İLEM ortaklığında ve Ömer Türker’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen “İslam Ahlâk Düşüncesi Projesi”nin koordinatör yardımcılığını yaptı. Proje kapsamında Ömer Türker ile birlikte İslam Ahlâk Literatürü Ekoller ve Problemler; M.Zahit Tiryaki ile İslam Düşüncesinde Mizaç Teorileri kitaplarının editörlüğünü yaptı; 15.Yüzyıldan Müellifi Meçhul Şerhu’l-Ahlâkı’l-Adudiyye’nin tahkik ve tercümesini gerçekleştirdi. İlgi alanları arasında; İbn Sînâcı doğa felsefesi, oluş ve isti‘dâd teorisi, doğal bireyleşim sorunu ve ahlâk konuları bulunan Tiryaki, İstanbul Üniversitesi’nde “İbn Sînâ’nın Doğa Felsefesinde İsti‘dâd: Türleşme ve Bireyleşim Bağlamında Bir İnceleme” başlıklı doktora tezini 2023 yılında savunarak İslam felsefesi doktoru oldu. Evli ve bir çocuk annesidir.
1999 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Mustafa İslamoğlu, 2006 yılında Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını, "Adam Smith'te Rasyonalite" başlıklı tezi ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Halen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi ve İktisat Tarihi Anabilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.
1968 yılında Gümüşhane’de doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu (1992). Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu (1993). Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Programı’nda “Çağdaş Devletin İki Boyutu: Özgürleştirme ve Özelleştirme” adlı tezle yüksek lisansını (1994) ve “1982 Anayasası Çerçevesinde Türkiye’de Siyasal Katılım” adlı çalışmayla da doktorasını tamamladı (1998). 2004 yılında doçent, 2009 yılında profesör oldu. Çalışmalarını Devlet Kuramı ve İnsan Hakları üzerinde yoğunlaştırdı. Feodaliteden Küreselleşmeye Ekonomik İktidar Siyasal İktidar İlişkisi (Seçkin Yayınları, 2003) ve Sanayi Devriminden Küreselleşmeye Sosyal Haklar (Oniki Levha Yayınları, 2009) başlıklı kitapları yayınladı. Küreselleşme ve Türkiye: Türkiye’de Devletin Gelişimi (Seçkin Y., 2007) ve Genel Kamu Hukuku (M. Akad/B. Dinçkol, Der Y., 2011) adlı kitaplarda bölüm yazarlığı yaptı. Çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 2011 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi kadrosuna katılmıştır.
1961 İstanbul doğumlu olan Prof. Dr. Ömer Torlak, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1984 yılında Pazarlama alanında yüksek lisans, 1991 yılında ise doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi’nden aldı. 1986-1996 yılları arasında özel sektörde çalıştı. 1996-1999 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi’nde, 1999-2012 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde akademik kariyerini sürdürdü. 2002 yılında doçent, 2007 yılında profesör unvanlarını aldı.
Pazarlama ve iş ahlakı konularında çok sayıda kitap, makale ve bildirisi bulunan Torlak, 2012-2015 yıllarında KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü, 2015-2019 yılları arasında Rekabet Kurumu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2020-2023 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmüş olup, Ocak-Ağustos 2023 tarihleri arasında rektör olarak görev yapmıştır. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Lisans ve yüksek lisansını işletme alanında yaptı. Akademik alanda eğitim programlarının hazırlanmasında ve yürütülmesinde görev aldı. Sivil toplum kuruluşlarında genel koordinatör olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi “Toplumsal Projeler Yönetim Organizasyonu”ndan “Sosyal Sorumluluk Kapsamında Gıda Bankacılığı Sistemi ve Bir Uygulama” adlı yüksek lisans tezi ile mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi “İşletme Yönetimi” bölümünü “Kaynak Bağımlılığı ve Örgütsel Değişimin Yönetimi: Kâr Amaçsız Bir Örgüt Olarak Türk Kızılay’da Değişim” adlı doktora tezi ile tamamladı. Eğitim ve sivil toplum projelerinde görev almaya devam etmekte, örgütsel değişim/örgüt geliştirme, sosyal sorumluluk, sivil toplum, kâr amacı gütmeyen örgütler alanındaki çalışmalarına akademik olarak Medeniyet Üniversitesi çatısı altında devam etmektedir.