BibTex RIS Kaynak Göster

Lung Cancer with Oral Cavity Metastasis: Case Report

Yıl 2007, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.2007

Öz

Lung cancer is a major cause of cancer-related death in the developed countries and the overall survival rate is still very poor. Lung cancer metastasis most frequently occurs in brain, liver, skeletal system and surrenal glands. Oral cavity metastases of lung cancer is a rare clinicopathological entity and few case reports have been presented previously. Here we present an extremely rare case of lung cancer with oral cavity metastasis which is the first case seen in our clinic. Key words: Lung cancer, Oral cavity, Metastasis

Oral Kavite Metastazı ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu

Yıl 2007, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.2007

Öz

Akciğer kanserleri gelişmiş ülkelerde kanser ölümlerinin en sık nedenidir ve sağ kalım oranları halen çok düşüktür. Akciğer kanserleri sıklıkla, merkezi sinir sistemi, karaciğer, iskelet sistemi ve sürrenal bezlere metastaz yapmaktadır. Oral kavite metastazı ile seyreden çok az sayıda bildirilen AC kanseri olgusu olması ve daha önce kliniğimizde oral kavite metastazı ile seyreden AC karsinomu olgusuna rastamadığımız için bu olguyu yayınlamayı uygun gördük. Anahtar kelimeler: Akciğer kanseri, Oral kavite, Metastaz,

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özkan Yetkin Bu kişi benim

Levent Cem Mutlu Bu kişi benim

Erdal İn Bu kişi benim

Süleyman Savaş Hacıevliyagil Bu kişi benim

Gazi Gülbaş Bu kişi benim

Bülent Mızrak Bu kişi benim

Hakan Günen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Yetkin, Ö., Mutlu, L. C., İn, E., Hacıevliyagil, S. S., vd. (2007). Oral Kavite Metastazı ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 14(3).
AMA Yetkin Ö, Mutlu LC, İn E, Hacıevliyagil SS, Gülbaş G, Mızrak B, Günen H. Oral Kavite Metastazı ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 2007;14(3).
Chicago Yetkin, Özkan, Levent Cem Mutlu, Erdal İn, Süleyman Savaş Hacıevliyagil, Gazi Gülbaş, Bülent Mızrak, ve Hakan Günen. “Oral Kavite Metastazı Ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 14, sy. 3 (Haziran 2007).
EndNote Yetkin Ö, Mutlu LC, İn E, Hacıevliyagil SS, Gülbaş G, Mızrak B, Günen H (01 Haziran 2007) Oral Kavite Metastazı ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 14 3
IEEE Ö. Yetkin, “Oral Kavite Metastazı ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 14, sy. 3, 2007.
ISNAD Yetkin, Özkan vd. “Oral Kavite Metastazı Ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 14/3 (Haziran 2007).
JAMA Yetkin Ö, Mutlu LC, İn E, Hacıevliyagil SS, Gülbaş G, Mızrak B, Günen H. Oral Kavite Metastazı ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2007;14.
MLA Yetkin, Özkan vd. “Oral Kavite Metastazı Ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 14, sy. 3, 2007.
Vancouver Yetkin Ö, Mutlu LC, İn E, Hacıevliyagil SS, Gülbaş G, Mızrak B, Günen H. Oral Kavite Metastazı ile Seyreden Akciğer Kanseri Olgusu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2007;14(3).