BibTex RIS Kaynak Göster

Angioma serpiginosum: A Case Report

Yıl 2002, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

Angioma serpiginosum (AS) is a rare vascular disorder caused by ectatic dilatation of capillaries in the papillary dermis. The condition occurs almost exclusively on the lower limbs or buttocks of females and manifests itself in grouped erythematous punctuate lesions. Histopathological examination revealed multiple areas of dilated capillaries in the dermal papillae and superficial dermis. In this article, because of its rare occurrence, we present a case of AS. Key words: Angioma Serpiginosum (AS)

Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu

Yıl 2002, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

Angioma serpiginosum (AS) nadir rastlanan, papiller dermiste dilate kapillerler ile karakterize akkiz vasküler bir hastalıktır. Kliniğinde grup yapmış eritematöz punktat papüller gözlenir. Genellikle kadınlarda ve alt ekstremitelerde izlenir. AS'un histopatolojisi dermal papilla ve üst dermiste dilate kapillerler ile karakterizedir. Bu yazıda oldukça nadir görülen bir hastalık olan AS tanısı konulmuş erkek olgu sunulmuştur. Anahtar kelimeler: Angioma Serpiginosum (AS)

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Başak Kandi Bu kişi benim

Yelda Karıncaoğlu Bu kişi benim

Bülent Mızrak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kandi, B., Karıncaoğlu, Y., & Mızrak, B. (2002). Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 9(3).
AMA Kandi B, Karıncaoğlu Y, Mızrak B. Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 2002;9(3).
Chicago Kandi, Başak, Yelda Karıncaoğlu, ve Bülent Mızrak. “Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9, sy. 3 (Haziran 2002).
EndNote Kandi B, Karıncaoğlu Y, Mızrak B (01 Haziran 2002) Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9 3
IEEE B. Kandi, Y. Karıncaoğlu, ve B. Mızrak, “Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 9, sy. 3, 2002.
ISNAD Kandi, Başak vd. “Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9/3 (Haziran 2002).
JAMA Kandi B, Karıncaoğlu Y, Mızrak B. Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2002;9.
MLA Kandi, Başak vd. “Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 9, sy. 3, 2002.
Vancouver Kandi B, Karıncaoğlu Y, Mızrak B. Angioma Serpiginosum: Bir Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2002;9(3).