BibTex RIS Kaynak Göster

INTRACRANIAL TUBERCULOMA: CLINICAL AND MRI FINDINGS

Yıl 1998, Cilt: 5 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

We presented 3 cases of intracranial tuberculomas with clinical features, CSF and MRI findings. Three cases with intracranial tuberculoma were diagnosed with emphasis on MRI and the clinical findings.. One patient died during antituberculous treatment. In two patients, antituberculous medications were effective with marked clinical improvement. Keywords: Intracranial tuberculoma, MRI findings.

İntrakranialtuberkulom: klinik ve MRI bulguları

Yıl 1998, Cilt: 5 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

İntrakranial tüberkulom tanısı alan 3 vaka klinik özellikleri, BOS bulguları ve MRI bulguları ile sunuldu. Vakalar klinik ve MRI bulguları ağırlıklı olarak değerlendirildi. Bir vaka antituberküloz tedavi sırasında kaybedildi. İki vakada, antituberküloz tedavisi etkili oldu ve klinik düzelme izlendi. Anahtar kelimeler: İntrakranial tuberkuloma, MRI bulguları

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Bölük Bu kişi benim

Md - Ülkü Türk Bu kişi benim

Emel Arıbaş Bu kişi benim

Zekeriya Kökrek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bölük, A., Türk, M. .-. Ü., Arıbaş, E., Kökrek, Z. (1998). İntrakranialtuberkulom: klinik ve MRI bulguları. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 5(2).
AMA Bölük A, Türk MÜ, Arıbaş E, Kökrek Z. İntrakranialtuberkulom: klinik ve MRI bulguları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Nisan 1998;5(2).
Chicago Bölük, Ayhan, Md - Ülkü Türk, Emel Arıbaş, ve Zekeriya Kökrek. “İntrakranialtuberkulom: Klinik Ve MRI Bulguları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5, sy. 2 (Nisan 1998).
EndNote Bölük A, Türk M-Ü, Arıbaş E, Kökrek Z (01 Nisan 1998) İntrakranialtuberkulom: klinik ve MRI bulguları. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5 2
IEEE A. Bölük, M. .-. Ü. Türk, E. Arıbaş, ve Z. Kökrek, “İntrakranialtuberkulom: klinik ve MRI bulguları”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 5, sy. 2, 1998.
ISNAD Bölük, Ayhan vd. “İntrakranialtuberkulom: Klinik Ve MRI Bulguları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5/2 (Nisan 1998).
JAMA Bölük A, Türk M-Ü, Arıbaş E, Kökrek Z. İntrakranialtuberkulom: klinik ve MRI bulguları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1998;5.
MLA Bölük, Ayhan vd. “İntrakranialtuberkulom: Klinik Ve MRI Bulguları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 5, sy. 2, 1998.
Vancouver Bölük A, Türk M-Ü, Arıbaş E, Kökrek Z. İntrakranialtuberkulom: klinik ve MRI bulguları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1998;5(2).