BibTex RIS Kaynak Göster

The comparison of excision and primary suture with excision and marsupialization in surgical treatment of patients with pilonidal sinus

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

Pilonidal sinus is a common disabling condition of young adults. Despite a number of operative and nonoperative techniques in the management of pilonidal sinus, the ideal treatment is controversial. This study was undertaken to compare the results of 22 patients treated with excision and marsupialization and 11 patients treated with excision and primary suture in reporting postoperative complications, hospital stay, wound healing and recurrence. Treatment of pilonidal sinus with excision and primary suture was followed by a relatively high proportion of wound infection and recurrence, therefore and excision and marsupialization was observed to be more convenient for pilonidal sinus cases. [Journal of Turgut Özal Medical Center 1996;3(2):107-109] Key words: Pilonidal sinus, operative techniques

Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

Pilonidal sinüs genç erişkinlerde sık görülür. Pilonidal sinüs tedavisinde çok sayıda operatif ve nonoperatif tekniğe rağmen ideal tedavi metodu tartışmalıdır. Bu çalışmada eksizyon ve marsupialisazyon ile tedavi edilen 22 hasta ile eksizyon ve primer sütür uygulanan 11 hasta, postoperatif komplikasyonlar, hastanede yatış süresi, yara iyileşmesi ve nüks yönünden karşılaştırıldı. Eksizyon ve primer sütür ile pilonidal sinüsün tedavisini takiben yara enfeksiyonu ve nüks relatif olarak yüksek olmasından dolayı eksizyon ve marsupializasyonun pilonidal sinüs vakalarında daha uygun olduğu görüldü. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1996;3(2):107-109] Anahtar kelimeler: Pilonidal sinüs, cerrahi teknikler

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması. (1996). Journal of Turgut Ozal Medical Center, 3(2).
AMA Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Nisan 1996;3(2).
Chicago “Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon Ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3, sy. 2 (Nisan 1996).
EndNote (01 Nisan 1996) Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3 2
IEEE “Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 3, sy. 2, 1996.
ISNAD “Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon Ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3/2 (Nisan 1996).
JAMA Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3.
MLA “Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon Ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 3, sy. 2, 1996.
Vancouver Pilonidal Sinüsün Cerrahi Tedavisinde Marsupializasyon ve Primer Sütür Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3(2).