BibTex RIS Kaynak Göster

Distal rektum karsinomlarında sfînkter koruyucu operasyonlar

Yıl 1994, Cilt: 1 Sayı: 4, - , 01.08.1994

Öz

SJinkter koruyucu ameliyatların (SKO) geçmişi bir asır önceye kadar uzanmaktadır. Hu yöntemlerin, anterior rezeksiyonla kombine olarak kullanılmaları sonucu çeşitli seviyelerdeki rektum karsinomları başarıyla tedavi edilebilir hale gelmiştir. Her ne kadar Miles'in abdominoperineal rezeksiyon (APR) yöntemi aşağı rektum karsinomalarının tedavisinde altın standard olma özelliğini korumakta ise de." sfİnkter koruyucu operasyonlarla da günümüzde aynı derecede onkolojik olarak hastalığın kontrolü ve sağkalım oranları sağlanabilmektedir. Bu nedenle de günümüzde APR giderek daha az kullanılan bir yöntem olurken, sfinkter koruyucu operasyonlar iyi fonksiyonel sonuçları dolayısı ile öncelikle tercih edilir olmuşlardır. Bu makalede, anorektal anatomi gözönünde bulundurularak günümüzde uygulanan sfinkter koruyucu o/>erasyonlar gözden geçirilmiştir./Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1(4):334-341,1994/ Anahtar kelimeler: Sfinkter koruma, rektum, karsmoma

Sphincter-saving procedures for distal carsinoma of the rectum

Yıl 1994, Cilt: 1 Sayı: 4, - , 01.08.1994

Öz

Methods of sphincter preservation were developed about a century ago. Combination of these techniques with adequate anterior resection /¡ermits successful utilisation of the sphincter preserving procedures. Although Miles' abdominoperineal resection (APR) still remains a golden standard for the low rectal carcinomas, restorative resection may now be ¡mssible with equivalent oncologic control of the disease and snr'ival rates. For this reason, current trends also suggest the sphincter-saving procedures to be of choice whereas APR is being less frequently being utilised. In this article anorectal anatomy and the .sphincter-saving procedures utilised in modern surgery is reviewed. ¡Journal of Turgut Özal Medical Center I(4):334-34I,I994/ Key words: Sphincter-saving, rectum, carcinoma

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr.Sezer Gürer Bu kişi benim

Dr.mehmet Gürel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 1 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Gürer, D., & Gürel, D. (1994). Distal rektum karsinomlarında sfînkter koruyucu operasyonlar. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 1(4).
AMA Gürer D, Gürel D. Distal rektum karsinomlarında sfînkter koruyucu operasyonlar. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Ağustos 1994;1(4).
Chicago Gürer, Dr.Sezer, ve Dr.mehmet Gürel. “Distal Rektum karsinomlarında sfînkter Koruyucu Operasyonlar”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1, sy. 4 (Ağustos 1994).
EndNote Gürer D, Gürel D (01 Ağustos 1994) Distal rektum karsinomlarında sfînkter koruyucu operasyonlar. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1 4
IEEE D. Gürer ve D. Gürel, “Distal rektum karsinomlarında sfînkter koruyucu operasyonlar”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 1, sy. 4, 1994.
ISNAD Gürer, Dr.Sezer - Gürel, Dr.mehmet. “Distal Rektum karsinomlarında sfînkter Koruyucu Operasyonlar”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1/4 (Ağustos 1994).
JAMA Gürer D, Gürel D. Distal rektum karsinomlarında sfînkter koruyucu operasyonlar. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1994;1.
MLA Gürer, Dr.Sezer ve Dr.mehmet Gürel. “Distal Rektum karsinomlarında sfînkter Koruyucu Operasyonlar”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 1, sy. 4, 1994.
Vancouver Gürer D, Gürel D. Distal rektum karsinomlarında sfînkter koruyucu operasyonlar. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1994;1(4).