Doç. Dr. Fatih Altun, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde tamamlamıştır. İkinci lisans alanı olarak İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünü bitirmiştir.
Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Afetlere Yönelik Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmetler” başlıklı tez ile, doktorasını yine aynı üniversitede “İşyerinde Sosyal Hizmet Uygulamalarının Çalışanların İş Tatminine ve Örgütsel Bağlılığına Etkisi” başlıklı tez ile tamamlamıştır.
Ayrıca İstanbul Gedik Üniversitesi’nde toplam 1130 saatlik Aile Danışmanlığı sertifika programını tamamlayarak Aile Danışmanı ünvanını almaya hak kazanmıştır.
2013-2019 yılları arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde araştırma görevlisi olarak, 2019-2022 yılları arasında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmıştır. 2022 yılından beri Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde Doçent kadrosunda görev yapmaktadır.
Çalışma alanları çerçevesinde ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makaleleri ve kitap bölümleri bulunan ALTUN iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan Marmara Üniversitesi Nüfus ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü müdürü ve Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. 2011 yılında University of Western Ontario’da Sosyoloji doktorasını tamamlamış, yine aynı üniversitede 2010-2012 yılları arasında öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. Temel ilgi alanları demografi, aile, iktisadi sosyolojisi ve sosyal politikalar olan Aysan’ın çalışmalarının merkezini emek piyasası, nüfus yapısı ve sosyal politikaların toplum refahı üzerindeki etkileri oluşturmaktadır. Aysan’ın araştırmaları TÜBA, Avrupa Birliği, Avrupa Araştırma Konseyi, IDRC, British Council ve TÜBİTAK tarafından desteklenmiş olup çalışmalarından bazıları Routledge, Palgrave, Springer, Population & Development Review, Canadian Journal of Sociology ve Emerging Markets & Finance gibi dergi ve yayınevlerinde yayımlanmıştır.
Gloria Manyeruke, 1991 yılında Zimbabwe'de doğdu. 2 kız kardeşi ve bir erkek kardeşi var. Masvingo'da doğdu ve büyüdü. Zimuto Lisesine geçmeden önce Chikato İlkokuluna gitti. Liseden sonra 2010 yılında Zimbabwe Üniversitesi'nde (BSc Psikoloji) lisans eğitimine devam etti. 2014 yılında KKTC'ye geçerek önce Genel Psikoloji alanında yüksek lisans, ardından 2016 yılında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında doktora yaptı.
2018 yılında Yakın Doğu Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı ve aynı kurumda yardımcı doçent olarak kariyerine devam ediyor.
Doç. Dr. Emrah Utku Gökçe, Siyaset Bilimi Metodolojisi ve Uluslararası İlişkiler Teorileri alanında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tamamlamış olup, akademik kariyerini Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde sürdürmektedir. Araştırma alanları arasında Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler teorileri, bilimsel yöntemler ve nitel araştırma teknikleri yer almaktadır. TÜBİTAK projelerinde hem yürütücü hem de eğitmen olarak çeşitli görevler üstlenmiştir.
1999 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Mustafa İslamoğlu, 2006 yılında Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını, "Adam Smith'te Rasyonalite" başlıklı tezi ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Halen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi ve İktisat Tarihi Anabilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.