Today, poultry meat is one of the most important and rich sources of protein. With the increase of world population, the demand for this valuable food has also increased. In recent years, the production of meat has increased dramatically, but along this production increase the poultry industry faced with some problems such as disease, the emergence of a large variety of pathogens and bacteria which reduced the economical profit of the poultry industry and antibiotics were used to prevent this. Since the use of antibiotics in the poultry industry is limited due to harm to human health, one solution to eliminate antibiotics is to use probiotics. Probiotics are live microbial compounds that are added directly to livestock and poultry diets and have a very beneficial on their performance and health. This review explains the summary of previous researches about the use of probiotic’s effects on performance, carcass features, internal organs weight, some blood parameters, and intestinal morphology in broiler chickens
Günümüzde kanatlı eti en önemli ve zengin protein kaynaklarından biridir. Dünya nüfusunun artışıyla birlikte bu değerli yiyeceğe olan talep artmaktadır. Son yıllarda et üretimi fazla miktarda artmakta, ancak bu üretimin artışı ile birlikte kanatlı endüstrisi hastalıklar ve çok çeşitli patojenlerin ortaya çıkması gibi sorunlarla karşı karşıya kalarak ekonomik zararlara uğramaktadır. Kanatlı endüstrisinde bu sorunları engellemek için antibiyotikler kullanılmaktadır. Kanatlı endüstrisinde, antibiyotik kullanımı insan sağlığına verdiği zararlardan dolayı kısıtlanmakta ve antibiyotiklerin ortadan kaldırılmasının bir yolu probiyotik kullanımıdır. Probiyotikler, doğrudan canlı hayvan ve kümes hayvanları rasyonlarında eklenen, performansları ve sağlıkları üzerinde çok faydalı olan canlı mikrobiyal bileşiklerdir. Bu derleme, etlik piliçlerde performans, karkas özellikleri, iç organ ağırlığı, bazı kan parametreleri ve bağırsak morfolojisi üzerindeki probiyotik etkilerinin kullanımına ilişkin değerli araştırmaların özetini açıklamaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Mayıs 2021 |
Gönderilme Tarihi | 12 Şubat 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 3 Sayı: 2 |