Bu çalışmada Düzce ili Yığılca ilçesi
çevresinden 2015 bal hasat sezonunda rastgele seçilen arıcılardan alınan bal
örneklerinin kimyasal yapısı ve polen içeriği araştırılmıştır. Fiziko-kimyasal
değerlendirme için analize alınan bal örnekleri nem, asitlik, maltoz, sakkaroz,
früktoz, glikoz, früktoz/glikoz, elektriksel iletkenlik, diastaz sayısı, HMF,
C13 ve C4 yönünden incelenmiştir. Fiziko-kimyasal analiz sonuçları bal
örneklerinden ikisinin Türk Gıda Kodeksi (TGK) ile uyumsuz olduğunu
göstermiştir. Örneklerinden biri C4, C13 (% 8,72, -1,39, 8. örnekte), diğeri serbest
asitlik (70 meq/kg, 10. örnekte) değerleri bakımından TGK’de belirtilen
değerlerden yüksek çıkmıştır.
| Journal Section | Articles |
|---|---|
| Authors | |
| Publication Date | May 30, 2016 |
| Acceptance Date | April 25, 2016 |
| Published in Issue | Year 2015 Volume: 15 Issue: 2 |
Important Note: Since the author-reviewer information is kept confidential on both sides in our Journal, both the author and the reviewer must upload the document to the system after removing their personal information in the review document section. Authors should state that AI has not been used to prepare the manuscript, except for the references.
Note: Authors can also use the homepage of our Journal at https://uadubj.uludag.edu.tr/
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
This work is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International.