Amaç
Van Veterinary Journal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin bilimsel dergisi olup, Mart, Temmuz, Kasım aylarında olmak üzere, yılda üç sayı olarak yayınlanır. Dergimiz; bağımsız, tarafsız ve çift kör hakemlik süreci değerlendirme ilkelerine uygun olarak yayın yapan, bilimsel, uluslararası ve açık erişimli olan bir dergidir.
Dergimiz, Veteriner Hekimlik ve Hayvancılık alanında yapılan çalışmaları yayınlamaktadır. Bu kapsamda, Veteriner Temel Bilimleri (Anatomi, Biyokimya, Fizyoloji, Histoloji, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji), Veteriner Klinik Öncesi Bilimleri (Farmakoloji ve Toksikoloji, Mikrobiyoloji, Parazitoloji, Patoloji, Viroloji), Veteriner Klinik Bilimleri (İç Hastalıkları, Cerrahi, Doğum ve Jinekoloji, Dölerme ve Suni Tohumlama), Zootekni ve Hayvan Besleme (Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Zootekni, Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği, Biyoistatistik, Genetik), Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Halk Sağlığı, Egzotik, Yaban ve Laboratuar Hayvanları Bilimi alanlarında, Türkçe ve İngilizce hazırlanmış, güncel ve özgün değeri olan araştırma makalesi, kısa makale, olgu sunumu, derlemeler yayınlayarak, ulusal ve uluslararası evrensel bilime katkı sağlamayı amaç edinmiş bir dergidir.
Kapsam
Van Veterinary Journal Dergisi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin hakemli bilimsel yayın organı olup, Mart, Temmuz, Kasım aylarında olmak üzere yılda 3 kez online olarak yayınlanır. Derginin kısaltılmış ismi “Van Vet J” dir. Dergimiz yayın hayatına 1990 yılında "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi" ismiyle başlamış, 2015 yılında ise isim değişikliği yaparak "Van Veterinary Journal" ismini almıştır. Dergimiz; Asos Index, CAB Abstracts, Ebscohost, Google Scholar, Index Copernicus, Sobiad, Türkiye Atıf Dizini, indekslerinde taranmaktadır.
Dergimize Türkçe veya İngilizce olarak hazırlanmış, daha önce başka bir dergide yayınlanmamış veya başka bir dergiye eşzamanlı olarak sunulmamış, araştırma makalesi, kısa makale, olgu sunumu ve derleme türü yayınlar kabul edilmektedir.
Dergimiz, Veteriner Temel Bilimleri (Anatomi, Biyokimya, Fizyoloji, Histoloji, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji), Veteriner Klinik Öncesi Bilimleri (Farmakoloji ve Toksikoloji, Mikrobiyoloji, Parazitoloji, Patoloji, Viroloji), Veteriner Klinik Bilimleri (İç Hastalıkları, Cerrahi, Doğum ve Jinekoloji, Dölerme ve Suni Tohumlama), Zootekni ve Hayvan Besleme (Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları, Zootekni, Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği, Biyoistatistik, Genetik), Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Halk Sağlığı, Egzotik, Yaban ve Laboratuar Hayvanları Bilimi alanlarında, Türkçe ve İngilizce hazırlanmış, güncel ve özgün değeri olan araştırma makalesi, kısa makale, olgu sunumu, davetli veya editörün onayı alınmış derlemeler yayınlayarak, ulusal ve uluslararası evrensel bilime katkı sağlamayı amaç edinmiş bir dergidir.
Kabul edilen makaleler Creative Commons Atıf-Ticari Olmayan Lisansla Paylaş 4.0 uluslararası lisansı ile lisanslanmıştır.