BibTex RIS Kaynak Göster

Süleyman Demirel Üniversitesi Rüzgâr Enerjisi Santrali Projesi

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 2 - Cilt: 3 Sayı: 2, 0 - 0, 30.11.2016

Öz

Fosil yakıtların çevreye verdikleri zararların çok olması ve özellikle de tükenecek olmaları, insanları yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya yöneltmiştir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının belirli bir ömrü yoktur, yani belirli sürelerde kendini yenileyen enerji kaynaklarıdır ve bu enerji kaynakları insanlar tarafından kalıcı olarak tüketilemezler. Yenilenebilir enerji kaynaklarının büyük bir bölümü güneşten gelen enerjinin form değiştirmesinden meydana gelmektedir. Dünya’nın çeşitli hareketlerinden ve güneş çevresindeki konumundan dolayı çeşitli yeryüzü olayları gerçekleşmektedir. Bunlardan biri de rüzgârdır ve rüzgârdan enerji, rüzgâr türbinleri yardımıyla elde edilir.
Bu çalışmada rüzgâr enerjisi oluşumundan, Türkiye rüzgâr enerjisi potansiyelinden, günümüzde Türkiye’nin rüzgâr enerjisini kullanım durumundan bahsedilecek ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rüzgâr Enerji Santrali için seçilen yer için rüzgâr hızları ve rüzgâr enerjisi hesaplamaları verilerek, Süleyman Demirel Üniversitesi kurulması planlanan santralin maliyeti ve amortismanı hesaplanacaktır.

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 2 - Cilt: 3 Sayı: 2, 0 - 0, 30.11.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ufuk Elibüyük

Ali Kemal Yakut

İbrahim Üçgül

Yayımlanma Tarihi 30 Kasım 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 3 Sayı: 2 - Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

IEEE U. Elibüyük, A. K. Yakut, ve İ. Üçgül, “Süleyman Demirel Üniversitesi Rüzgâr Enerjisi Santrali Projesi”, Yekarum, c. 3, sy. 2, 2016.