BibTex RIS Kaynak Göster

The Importance Of Determining The Vocabulary In The Process Of Teaching Native Language And Activity Suggestions On Teaching “Idioms”

Yıl 2009, Sayı: 2, 83 - 93, 01.06.2009

Öz

Studies on determining the vocabulary in the process of teaching native language is very important. As the basic aim of teaching of native language is to enable the child to use his/her mother tongue correctly, vocabulary items occupy an important role in that educational process. Teaching vocabulary is an important field during that process. However, significant challanges are experienced either theoretically or in practice. This paper focuses on the necessity and importance of studies on determining the vocabulary in the process of teaching native language and activities that aim to teach “idioms” which are among the principal items in vocabulary.

ANADİLİ EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ SÜRECİNDE SÖZVARLIĞI BELİRLEME ÇALIŞMALARININ ÖNEMİ VE “DEYİM” KAZANDIRMAYA YÖNELİK ETKİNLİK ÖNERİLERİ

Yıl 2009, Sayı: 2, 83 - 93, 01.06.2009

Öz

Anadili eğitimi ve öğretimi sürecinde, sözvarlığı belirleme çalışmaları önemli bir yere sahiptir. Anadili eğitiminin temel amacının öğrencinin anadilini doğru kullanmasını sağlamak olduğu düşünülürse sözvarlığı ögelerinin de bu eğitim-öğretim sürecinde önemli gereçler olduğunu ifade etmek yanlış olmaz. Bu süreçte sözcük öğretimi önemli bir alandır. Fakat bu alanda hem kuramsal yapıda hem de uygulamada eksiklikler bulunmaktadır. Bu çalışmada, sözvarlığında başat ögelerden biri olan “deyim” leri kazandırmaya yönelik etkinliklerle birlikte anadili eğitimi ve öğretimi sürecinde sözvarlığı belirlemeye yönelik çalışmaların gerekliliği ve önemi üzerinde durulmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Esra Lüle Mert Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Mert, E. L. (2009). ANADİLİ EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ SÜRECİNDE SÖZVARLIĞI BELİRLEME ÇALIŞMALARININ ÖNEMİ VE “DEYİM” KAZANDIRMAYA YÖNELİK ETKİNLİK ÖNERİLERİ. Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(2), 83-93.