BibTex RIS Kaynak Göster

Normal Tip Oluklu Ekici Makaranın Soğan, Havuç ve Kanola Tohumları İçin Sıra Üzeri Tohum Dağılım Düzgünlüğü

Yıl 2011, Cilt: 17 Sayı: 1, 0 - , 06.03.2011

Öz

Bu çalışmada, kapsız soğan, havuç ve kanola ve kaplı kanola tohumlarının normal sıraya ekimini sağlayan normal boyutlardaki üstten akışlı düz oluklu ekici makaranın, tohum debisi, tohum akış düzgünlüğü ve sıra üzeri tohum dağılım düzgünlüğü incelenmiştir. Araştırmada ortaya konan model denklemleri, tohum akış debisinin, aktif makara uzunluğuna, makara dönü sayısına ve tohumun statik sürtünme katsayısına bağlı olarak değiştiğini göstermektedir. Sıra üzeri tohum dağılım düzgünlüğü denemeleri sonuçları,  iyilik kriteri ve varyasyon faktörü dikkate alındığında, üstten akışlı düz oluklu ekici makaranın kapsız soğan, havuç, kaplı ve kapsız Kanola tohumlarını iyi kalitede ekebildiğini göstermiştir.

Yıl 2011, Cilt: 17 Sayı: 1, 0 - , 06.03.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmet Önal

Ömer Ertuğrul

Yayımlanma Tarihi 6 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 1 Şubat 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Önal, İ., & Ertuğrul, Ö. (2011). Normal Tip Oluklu Ekici Makaranın Soğan, Havuç ve Kanola Tohumları İçin Sıra Üzeri Tohum Dağılım Düzgünlüğü. Journal of Agricultural Sciences, 17(1).

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).