BibTex RIS Kaynak Göster

Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 23 - 49, 17.01.2017

Öz

Günümüzde ister özel ister kamu kurumlarının yöneticilerinin ciddi bir
kurumsallaşma çabası içinde olduğu gözlemlenmektedir. Bu çalışmada, her
türlü etkileşim ve iletişimde belirli kuralların hâkim olmasını sağlayan
kurumsallaşmanın, lider-üye etkileşimi ile olan ilişkisi bir kamu kurumunda
araştırılmıştır. Farklı kademelerdeki yöneticilerin bakış açısıyla, değişkenler
arasındaki ilişkileri açıklamak üzere, sözü geçen kamu kurumunun orta ve
alt kademe yöneticilerinin 44’ünden veriler toplanmıştır. Araştırma sonuçları
kurumsallaşma ve kurumsallaşmanın boyutları ile lider-üye etkileşiminin
yönetici ve ast boyutları arasında orta ve yüksek düzeyde pozitif yönlü
ilişkilerin olduğunu ortaya koymuştur. Bu sonuçlar kurumsallaşmanın,
lider-üye etkileşimi üzerinde açıklayıcı etkisinin olabileceğinin göstergesidir.

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 23 - 49, 17.01.2017

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Neslihan Derin

Yayımlanma Tarihi 17 Ocak 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Derin, N. (2017). Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme. Birey Ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi, 6(2), 23-49.
AMA Derin N. Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi. Ocak 2017;6(2):23-49.
Chicago Derin, Neslihan. “Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme”. Birey Ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi 6, sy. 2 (Ocak 2017): 23-49.
EndNote Derin N (01 Ocak 2017) Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi 6 2 23–49.
IEEE N. Derin, “Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme”, Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi, c. 6, sy. 2, ss. 23–49, 2017.
ISNAD Derin, Neslihan. “Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme”. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi 6/2 (Ocak 2017), 23-49.
JAMA Derin N. Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi. 2017;6:23–49.
MLA Derin, Neslihan. “Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme”. Birey Ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi, c. 6, sy. 2, 2017, ss. 23-49.
Vancouver Derin N. Kurumsallaşma Çabalarının Lider-Üye Etkileşimiyle İlişkisi: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde (Merkezi Yöneticileri Üzerine) Bir İnceleme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi. 2017;6(2):23-49.

BİLSAM Yayıncılık Bu dergi açık erişim sağlama politikasını benimsemiştir.

Dergide yayınlanan yazıların ilmî, fikrî ve hukukî sorumluluğu yazarlarına aittir. Yayın kurulu gönderilen yazıların yayınlanıp yayınlanmaması konusunda serbesttir. Dergiye gönderilen yazılar iade edilmez. DERGİYE GÖNDERİLEN YAYINLAR İNTİHAL AÇISINDAN İNCELENİR.

Yayımlanmış yazıların her türlü yayın hakkı Birey ve Toplum Dergisi'ne aittir. Dergide yayımlanmış yazılardan kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.