BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Perceived Abusive Management of Workers to Their Performance and the Role of Emotional Intelligence on This Effect

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014, 1 - 18, 01.04.2014

Öz

In this research it is evaluated the effect of perceived abusive management of workers to their
performance and the role of emotional intelligence on this effect. Research is realized with 253
civil servants in Kırşehir. Workers performance is handled two dimensional. One of them is task
performance and the other one is contextual performance. According to the results, emotional
intelligence is diminished or eliminated the effects of abusive management on workers
performance. Additionally; emotional intelligence has a positive oriented relationship with task
and contextual performance, abusive management has a negative oriented relationship with task
and contextual performance. There is a positive oriented relationship between task and contextual
performance. Another result of the research is the negative oriented relationship between
emotional intelligence and the perceived abusive management.

Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014, 1 - 18, 01.04.2014

Öz

Çalışanların kötü niyetli yönetim algılamalarının onların performansları üzerindeki etkisini ve bu etkide duygusal zekâlarının rolünü ele alan bu çalışma Kırşehir’de 353 kamu memuru ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada performans, bağlamsal ve görev olmak üzere iki boyutta ele alınmıştır. Araştırma sonucunda duygusal zekânın, kötü niyetli yönetim algılamasının çalışanların performansları üzerindeki olumsuz etkisini azalttığı veya tamamen ortadan kaldırdığı belirlenmiştir. Bu temel sonuçla birlikte, duygusal zekânın bağlamsal ve görev performansı ile pozitif yönlü ilişkiye sahip olduğu, kötü niyetli yönetim algılaması ile bağlamsal ve görev performansı arasında negatif yönlü ilişki olduğu ve iki performans arasında anlamlı pozitif yönlü bir ilişki bulunduğu görülmüştür. Çalışmada ulaşılan bir diğer önemli sonuç ise, duygusal zekâ ile kötü niyetli yönetim algılaması arasındaki negatif yönlü ilişkidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA58MP57ED
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mahmut Özdevecioğlu Bu kişi benim

Mahmut Akın Bu kişi benim

Mustafa Karaca Bu kişi benim

Banu İştahlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 4 Sayı: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014

Kaynak Göster

APA Özdevecioğlu, M., Akın, M., Karaca, M., İştahlı, B. (2014). Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(1), 1-18.
AMA Özdevecioğlu M, Akın M, Karaca M, İştahlı B. Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Nisan 2014;4(1):1-18.
Chicago Özdevecioğlu, Mahmut, Mahmut Akın, Mustafa Karaca, ve Banu İştahlı. “Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4, sy. 1 (Nisan 2014): 1-18.
EndNote Özdevecioğlu M, Akın M, Karaca M, İştahlı B (01 Nisan 2014) Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 1 1–18.
IEEE M. Özdevecioğlu, M. Akın, M. Karaca, ve B. İştahlı, “Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 1, ss. 1–18, 2014.
ISNAD Özdevecioğlu, Mahmut vd. “Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4/1 (Nisan 2014), 1-18.
JAMA Özdevecioğlu M, Akın M, Karaca M, İştahlı B. Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4:1–18.
MLA Özdevecioğlu, Mahmut vd. “Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 1, 2014, ss. 1-18.
Vancouver Özdevecioğlu M, Akın M, Karaca M, İştahlı B. Kötü Niyetli Yönetim Algılamasının Çalışanların Performansları Üzerindeki Etkisinde Duygusal Zekânın Rolü. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4(1):1-18.