BibTex RIS Kaynak Göster

ÖRNEK BİR İÇ DENETİM UYGULAMASI: TEDAVİ SÜRECİNİN FATURALANDIRILMASI SÜRECİ

Yıl 2012, Sayı: 9, 74 - 86, 13.07.2016

Öz

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu yönetim sistemimize stratejik planlama, performans programı, çok yıllı bütçeleme, COSO modelini esas alan iç kontrol sistemi gibi modern yönetim modelinin temelinin oluşturan yapılar dahil edilmiştir. Yönetim anlayışında meydana gelen gelişmelere paralel olarak denetim anlayışı da kendisini, şeffaf, hesap verilebilir ve katılımı sağlayan ve buna yönelik uluslar arası mesleki standartların oluştuğu, yönetimi yargılayan değil, yön veren çözüm odaklı, organizasyonun daha etkin, ekonomik ve verimlilik esaslarına uygun olarak yönetilmesine katkı sağlamak üzere süreçlere yönelik kontrol ve riskleri değerlendirerek kurumun maruz kaldığı veya kalabileceği riskler açısından farkındalık yaratan ve önerilerde bulunan, iyi yönetim anlayışının gelişmesine katkıda bulunmayı misyon edinen biçimde yenilemiştir.
Bu çalışmamızda bir taraftan hep soyut bir kavram olarak bahsedilen iç denetimin, kuruma katkısının somut bir biçimde gösterilmesi amaçlanırken, diğer taraftan da sağlık hizmetinin büyük bir kısmının kamu kuruluşları tarafından sunulması, bu güne kadar tedavi hizmetleri süreçlerinin dolayısıyla verilen hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik olarak sistematik ve standart çalışmaların kişilere bağlı olarak kalite çalışmaları kapsamında gönüllülük esası dışında gerçekleşmemesi nedeniyle, bu süreçlerin aslında iç denetim çalışmalarıyla gelişmesine katkı sağlanabileceği, bu katkının da somut olarak ölçülebileceği iyi uygulama örneklerinin ortaya çıkabileceği bir denetim alanı olduğu
düşüncesiyle, bu alanda gerçekleştirmiş olduğumuz iç denetim çalışmalarımızın paylaşılması amaçlanmıştır.

Yıl 2012, Sayı: 9, 74 - 86, 13.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA48KF25CP
Bölüm Uygulama Örneği
Yazarlar

M Hulusi Günşen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 13 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Günşen, M. H. (2016). ÖRNEK BİR İÇ DENETİM UYGULAMASI: TEDAVİ SÜRECİNİN FATURALANDIRILMASI SÜRECİ. Denetişim(9), 74-86.

TR Dizin'de yer alan Denetişim dergisi yayımladığı çalışmalarla; alanındaki profesyoneller, akademisyenler ve düzenleyiciler arasında etkili bir iletişim ağı kurarak, etkin bir denetim ve yönetim sistemine ulaşma yolculuğunda önemli mesafelerin kat edilmesine katkı sağlamaktadır.