BibTex RIS Kaynak Göster

ALIENATION IN MODERN ORGANIZATIONS AND AN ANALYSIS OF KAFKA’S NOVEL “METAMORPHOSIS” ON THIS CONTEXT

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 2, 34 - 50, 01.12.2012

Öz

The main purpose of this study is to mark the formation of organization concept in modern societies and to discuss the thesis about all men are going on an alienation on this disposition. Kafka’s novel which is written on the first half of the 20th century; Metamorphosis is based on the alienation of the ‘organization man’ through the process of industrialization. The novel will be taken in consideration on the issue of alienation in modern societies. As such, first of all the definition of organization and modern organizations will be given and after that the concept of alienation will be disscussed through different perspectives of the social scientist, from sociological point of view. Kafka’s Metamorphosis will be analyzed on this matter. At the conclusion part of this study there is a result on the alienation of modern organization

MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN “DÖNÜŞÜM” ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 2, 34 - 50, 01.12.2012

Öz

Bu çalışmanın amacı örgüt kavramının modern toplumdaki oluşumunu ve yerini Kafka’nın Dönüşüm romanı üzerinden ortaya çıkarmak, bu örgütsel düzen içinde bireylerin giderek yabancılaşarak yaşamlarına devam ettiği tezini irdelemektir. Dönüşüm sanayileşme süreci ile birlikte giderek yaptığı işe ve kendine yabancılaşan bireyi konu almaktadır. Romanın bu anlamda bir analizi yapılarak modern organizasyonlarda yabancılaşan birey ele alınacaktır. Öncelikle örgüt ve modern örgüt kavramları tanımlanarak, ardından yabancılaşma kavramına vurgu yapılmıştır. Modern toplumda bireyin örgüt içindeki yabancılaşmasının konu edildiği Kafka’nın Dönüşüm romanı da bu anlamda analiz edilmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında ise, modern örgütlerde yabancılaşma kavramıyla ilgili genel bir değerlendirmeye yer verilmektedir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA78YF52GM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İrem Tükel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2012
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tükel, İ. (2012). MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN “DÖNÜŞÜM” ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, 1(2), 34-50.
AMA Tükel İ. MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN “DÖNÜŞÜM” ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi. Aralık 2012;1(2):34-50.
Chicago Tükel, İrem. “MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN ‘DÖNÜŞÜM’ ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ”. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi 1, sy. 2 (Aralık 2012): 34-50.
EndNote Tükel İ (01 Aralık 2012) MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN “DÖNÜŞÜM” ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi 1 2 34–50.
IEEE İ. Tükel, “MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN ‘DÖNÜŞÜM’ ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ”, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 2, ss. 34–50, 2012.
ISNAD Tükel, İrem. “MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN ‘DÖNÜŞÜM’ ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ”. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi 1/2 (Aralık 2012), 34-50.
JAMA Tükel İ. MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN “DÖNÜŞÜM” ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi. 2012;1:34–50.
MLA Tükel, İrem. “MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN ‘DÖNÜŞÜM’ ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ”. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 2, 2012, ss. 34-50.
Vancouver Tükel İ. MODERN ÖRGÜTLERDE YABANCILAŞMA VE KAFKA’NIN “DÖNÜŞÜM” ROMANININ BU BAĞLAMDA ANALİZİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi. 2012;1(2):34-50.