Yazım Kuralları

Tüm bilimsel çalışmaları elektronik ortamda gönderilmelidir,

https://dergipark.org.tr/ejeas

Online dergi sayfasından makale gönderimi için gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.

Bildiriler, yayımlanmadıkları ve başka bir yerde yayımlanmak üzere değerlendirmeye alınmayacağı anlaşılarak yayımlanmak üzere kabul edilir. Yazarlar, ne makalenin ne de ana içeriğinin daha önce başka bir dergide yayınlanmadığını veya yayınlanmak üzere gönderilmediğini onaylamalıdır.

Makaleler, yazarlara verilen talimatlara uymadığı veya derginin kapsamı dışında olduğu takdirde editörler tarafından hakem değerlendirmesi yapılmaksızın reddedilebilir.

Aynı sayıda önde gelen yazar tarafından yalnızca bir makale yayınlanabilir.

Makalenin Hazırlanması

Stil ve Biçim:

Yazılar hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazılabilir. Makaleler çift sütun, tek satır aralıklı, sayfanın her kenarında 2 cm boşluk bırakılarak, Times New Roman yazı tipinde, 9 punto büyüklüğünde olmalıdır. Makaleler, EJEAS'a kayıt olduktan sonra, makalenin sorumlu yazarı tarafından gönderilmelidir. Lütfen makalenizi hazırlarken Office Word Şablonunu kullanın. Araştırma makaleleri için sayfa sınırı 20 sayfadır. Derleme makaleleri için önceden tanımlanmış bir sınır yoktur. Gönderen yazar, gönderim ve hakem değerlendirmesi sırasında makalenin sorumluluğunu üstlenir.

Semboller, Birimler ve Kısaltmalar:

Genel olarak, dergi Scientific Style and Format, The CSE Manual for Authors, Editors and Publishers, Council of Science Editors, Reston, VA, ABD (8th Ed.) kurallarına uyar.

Makale İçeriği:

Araştırma makaleleri uygun şekilde bölümlere ayrılmalı ve ana bölümler ardışık olarak numaralandırılmalıdır (1. Giriş, 2. Materyal ve Metot, 3. Sonuçlar vb.), alt bölümler 1.1., 1.2. vb. şeklinde numaralandırılmalıdır.

Ünvan ve İletişim Bilgileri:

Bildiri başlıkları tamamı büyük harflerle değil, büyük ve küçük harflerle yazılmalıdır. Yazar alanında yazarların tam adları tercih edilir ancak zorunlu değildir. İsim alanının altında tüm yazarların üyelikleri verilmeli ve sorumlu yazarın iletişim bilgileri (e-posta) dipnot olarak yer almalıdır.

Öz:

Öz, makalenizin ana içeriğinin kısa bir açıklaması olmalıdır. Özet 150-250 kelime arasında olmalıdır. Tek paragraf olarak yazılmalı ve görüntülenen matematiksel denklemleri, tablo materyalini, kısaltmaları, dipnotları veya referansları içermemelidir.

Anahtar Kelimeler:

Alma ve indekslemeyi etkinleştirmek için lütfen 4-6 anahtar kelime veya kelime öbeği sağlayın.

Tablolar ve Şekiller:

Tablolara metin içinde ardışık olarak atıfta bulunulmalıdır. Her tablonun tanımlayıcı bir başlığı olmalı ve sayısal ölçümler verilmişse, sütun başlığında birimlere yer verilmelidir. Tablolar basit kenarlıklı basit olmalı ve metin sol taraftan yazılmalıdır.

Her şekil sayfaya ortalı olmalı. Şekil çözünürlüğü 300 dpi olmalıdır..

Tabloların ve şekillerin etiketleri açık ve bilgilendirici olmalıdır. Şekillerin altında ve tabloların üstünde olmalıdır.

Yazar Katkısı:

Veri iyileştirme -Yazar Adı Soyadı(AS); Biçimsel analiz - AS; Araştırma - AS; Deneysel performans - AS; Veri toplama - AS; Veri işleme - AS; Literatür taraması - AS; Yazan - AS; İnceleme ve düzenleme - AS...

Çıkar Çatışması Beyanı:

Yazarlar, bu makalenin araştırılması, yazarlığı ve/veya yayınlanması ile ilgili olarak herhangi bir çıkar çatışması beyan etmemiştir.

Teşekkür:

Finansman sağlayan kuruluşların isimleri (varsa) yazılmalıdır.

Referanslar

Kaynaklar makalenin sonunda sayısal sırayla listelenmeli ve köşeli parantez içinde numaralandırılmalıdır. Birlikte görünen alıntı numaraları için ayrı parantez setleri kullanmayın, örneğin [1,5] şeklinde kullanılmalı, [1], [5] şeklinde kullanılmamalıdır. Kullanılmayan referanslar yazmayınız ve lütfen gereksiz referanslardan kaçının. Referanslar aşağıdaki gibi biçimlendirilmelidir:


Makale:

[1] Li, C., Sun, T., Kelly, K. F., & Zhang, Y. (2012). A compressive sensing and unmixing scheme for hyperspectral data processing. IEEE Transactions on Image Processing,21(3), 1200-1210.

[2] Singh, B. N., & Tiwari, A. K. (2006). Optimal selection of wavelet basis function applied to ECG signal denoising. Digital signal processing, 16(3), 275-287.

Kitap:

[3] Mallat, S. (1999). A wavelet tour of signal processing. Academic Press.

Tez:

[4] Karataş, A., Molecular biology and genetics of dipeptide biosynthesis: the system is an essential component of quorum sensing global regulation, (2000), PhD, Middle East Technical University, Ankara.

Konferans Bildirileri:

[5] Mert, A., & Akan, A. (2014). EEG denoising based on empirical mode decomposition and mutual information. In XIII Mediterranean Conference on Medical and Biological Engineering and Computing 2013 (pp. 631-634). Springer, Cham.

Kitap Bölümü:

[6] Castillo, E., Marty, A., Condoret, J. S., Combes, D., Enzymatic catalysis in nonconventional media using high polar molecules as substrates, In: Annals of the New York Academy of Science, J. S. Dordick, A. J. Russell (eds), The New York Academy of Science, New York, pp. 206-211, 1996.

Gizlilik 


Bu dergi sitesine girilen isimler ve iletişim bilgileri, yalnızca bu derginin belirtilen amaçları için kullanılacak olup başka herhangi bir amaç için kullanılmayacak veya 3. şahısların kullanımına sunulmayacaktır.