BibTex RIS Cite

Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu

Year 2016, Volume: 4 Issue: 2, 0 - 0, 04.10.2016

Abstract

Gastrik divertikül yaygın görülen bir hastalık değildir. Çoğu gastrik divertikül asemptomatiktir. Divertiküller semptomatik olduğu zaman çoğunlukla üst karın ağrısı, bulantı ve kusma görülürken dispeptik şikayetler ise daha az sıklıkla görülür. Nadir olarak da divertikülden masif kanama ve perforasyon gibi komplikasyonlarda görülebilmektedir. Hastalığın semptomları daha yaygın olarak görülen birçok gastrointestinal hastalıkta da görülebildiği için tanı koymak güçtür. Divertiküllere yaklaşım divertikülün büyüklüğüne ve semptomlarına göre değişir. Asemptomatik divertiküllerin herhangi bir spesifik tedavisi yoktur. Büyük divertiküller, semptomatik olanlar ile kanama, perforasyon ve malignite gibi komplikasyonlu divertiküllerde cerrahi tedavi uygulanır.

Year 2016, Volume: 4 Issue: 2, 0 - 0, 04.10.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Olgu Sunumları
Authors

Günhan Can

Seyfi Emir

Örgün Güneş

Selim Sözen This is me

Publication Date October 4, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 4 Issue: 2

Cite

APA Can, G., Emir, S., Güneş, Ö., Sözen, S. (2016). Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu. International Journal of Basic and Clinical Medicine, 4(2).
AMA Can G, Emir S, Güneş Ö, Sözen S. Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu. International Journal of Basic and Clinical Medicine. October 2016;4(2).
Chicago Can, Günhan, Seyfi Emir, Örgün Güneş, and Selim Sözen. “Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu”. International Journal of Basic and Clinical Medicine 4, no. 2 (October 2016).
EndNote Can G, Emir S, Güneş Ö, Sözen S (October 1, 2016) Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu. International Journal of Basic and Clinical Medicine 4 2
IEEE G. Can, S. Emir, Ö. Güneş, and S. Sözen, “Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu”, International Journal of Basic and Clinical Medicine, vol. 4, no. 2, 2016.
ISNAD Can, Günhan et al. “Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu”. International Journal of Basic and Clinical Medicine 4/2 (October 2016).
JAMA Can G, Emir S, Güneş Ö, Sözen S. Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu. International Journal of Basic and Clinical Medicine. 2016;4.
MLA Can, Günhan et al. “Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu”. International Journal of Basic and Clinical Medicine, vol. 4, no. 2, 2016.
Vancouver Can G, Emir S, Güneş Ö, Sözen S. Gastrik Divertikül: Olgu Sunumu. International Journal of Basic and Clinical Medicine. 2016;4(2).