Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SAĞLIK KURUMLARINDA KURUMSAL İMAJ SÜRECİNDE LİDER YÖNETİCİLİK

Yıl 2017, Cilt: 1 Sayı: 2, 1 - 26, 30.12.2017

Öz

Gerek üretim sektöründe gerekse hizmet sektöründe kurumsal imaj oluşturmak önemli bir hale gelmiştir. Sağlık kurumlarının olumlu bir şekilde algılanması için kurumsal imaja ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık kurumlarında kurumsal imajı gerçekleştirecek olanlar ise liderlikte yeni bir yaklaşım olan lider yöneticilerdir. Lider yöneticiler, lider ve yönetici vasıflarını bir araya getirerek sağlık kurumlarının kurumsal imajını oluşturmasını sağlayacaklardır. Günümüzde rekabet her alanda giderek artmaktadır. Kurumların diğer kurumlardan farklılıklarını ortaya koymaları ve kurumların geleceğini şekillendirebilmesi için nasıl daha iyi olabileceğinin yollarını araştırması gerekmektedir. Mal ve hizmet üretiminde farklılaşmanın yanında kurumun iç paydaşları ve dış paydaşları için ifade ettiği anlam ve oluşturduğu çağrışım da artık önemlidir. Kurumlar hakkında olumlu çağrışımı sağlayacak olanlar ise lider yöneticilerdir. Lider yöneticiler kurumsal imaj çalışmalarına çalışanlarından başlamalı, daha sonra iç ve dış paydaşlarını etkilemelidir. Müşteri zihnindeki olan ve olması gereken, aynı düzlemde olduğu zaman sağlık kurumları gereken mesajı vermiş ve kendini somut ve soyut olarak doğru bir şekilde ifade etmiş olacaktır. Bu çalışmada kurumsal imaj, lider yönetici ve sağlık hizmetleri konuları anlatılıp sağlık kurumlarının kurumsal imaj oluşturmasında lider yöneticinin rolü açıklanmaya çalışılmıştır.

Kaynakça

  • AKSOY, Ramazan ve Bayramoğlu, Vecdi, (2008). Sağlık İşletmeleri İçin Kurumsal İmajın Temel Belirleyicileri: Tüketici Değerlendirmeleri, ZKÜ Sosyal Bilimler Dergisi, C. 4, S. 7, ss. 85-96.
  • BAKAN, Ömer, (2004). Kurumsal İmaj Oluşumunu Etkileyen Faktörler: İletişim Faktörlerinin Rolünü Belirlemeye Yönelik Ampirik Bir Çalışma, Selçuk Üniversitesi Yayınlanmamış Doktora Tezi, Konya.
  • BAKAN, Ömer, (2005). Kurumsal İmaj, Tablet Yayınevi: Konya.
  • BAL, Mustafa, (2012). Çalışan Personelin Kurumsal İmaj Oluşumuna Etkisi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, C.2, S.1, ss. 219-241.
  • BALTAŞ, Acar, (2005). Ekip Çalışması ve Liderlik, Remzi Kitabevi: İstanbul.
  • BAŞARAN, İ.E., (1998). Yönetimde İnsan İlişkileri, Yönetsel Davranış, Aydan Yayınevi: Ankara.
  • BÜYÜKSAVAŞ, A., (2010). Kamu Hizmeti Sunan Özel Hastanelerin Sorunları ve Çözüm Önerileri: Isparta ve Antalya Örneği, Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta.
  • CÜCELOĞLU, Doğan, (1998). İçimizdeki Biz, Sistem Yayıncılık: İstanbul.
  • DELİVELİ, Ömür, (2010). Yönetimde Yeni Yönelimler Bağlamında Lider Yöneticilik, Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta.
  • DEMİR, Özcan ve Sezgin, Eray Ekin, (2014). Kurumsal Yönetim Anlayışında Muhasebenin Yeri ve Önemi: Trb1 Bölgesinde Yapılan Bir Uygulama, The Journal of Academic Social Science Studies, Number: 28, p. 207-223.
  • DİNÇER, Ömer, (1998). Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası, (5. Baskı). Beta Yayınları: İstanbul.
Toplam 11 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özcan Demir

Aytul Bağlıoğlu

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2017
Gönderilme Tarihi 17 Ekim 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Demir, Ö., & Bağlıoğlu, A. (2017). SAĞLIK KURUMLARINDA KURUMSAL İMAJ SÜRECİNDE LİDER YÖNETİCİLİK. Fırat Üniversitesi Uluslararası İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 1(2), 1-26.