BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Terroir on the Phenolic and Aroma Compounds of Wines

Yıl 2016, Sayı: 13, 35 - 46, 01.12.2016

Öz

Regional differences affect the development of the grape vine, the
ripening of the grape, the composition and sensory properties of the grape and
wine. Quality wines take characteristics from the cultivation region. Terroir (soil,
climate, topographical characteristics) of the grape vine are important factors for
determining the quality and style of the wine. The chemical compounds in the wine
and the differences between them are important for determination the origin of
wine. Phenolic and aroma compounds are the most important quality factors of
wines. For this reason, the effect of the concept of region or “terroir” on the
phenolic and aroma compounds of grapes and wines is important

Şarapta Fenolik ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi

Yıl 2016, Sayı: 13, 35 - 46, 01.12.2016

Öz

Yöresel farklılıklar asmanın gelişimini, üzümün olgunlaşmasını, üzümün
ve şarabın bileşimini ve duyusal özelliklerini etkilemektedir. Kalite şaraplar
karakteristik özelliklerini yetiştiği bölgeden almaktadır. Bağın bulunduğu
“teruar”koşulları (toprak, iklim, topoğrafik özellikler) şarabın kalitesini ve stilini
belirleyen önemli faktörlerdir. Şarabın kaynağının belirlenmesinde şaraptaki
kimyasal bileşenler ve bunlar arasındaki farklılıklar önemlidir. Şarapta kaliteyi
belirleyen en önemli faktörler fenolik ve aroma bileşikleridir. Bu nedenle üzüm
ve şaraptaki fenolik ve aroma bileşikleri üzerine terroir kavramının etkisi
önemlidir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63ZU83GR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Bayram Bu kişi benim

Miyase Kayalar Bu kişi benim

Cemal Kaya Bu kişi benim

Semra Topuz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 13

Kaynak Göster

APA Bayram, M., Kayalar, M., Kaya, C., Topuz, S. (2016). Şarapta Fenolik ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(13), 35-46.
AMA Bayram M, Kayalar M, Kaya C, Topuz S. Şarapta Fenolik ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi. GBAD. Aralık 2016;(13):35-46.
Chicago Bayram, Mustafa, Miyase Kayalar, Cemal Kaya, ve Semra Topuz. “Şarapta Fenolik Ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 13 (Aralık 2016): 35-46.
EndNote Bayram M, Kayalar M, Kaya C, Topuz S (01 Aralık 2016) Şarapta Fenolik ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 13 35–46.
IEEE M. Bayram, M. Kayalar, C. Kaya, ve S. Topuz, “Şarapta Fenolik ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi”, GBAD, sy. 13, ss. 35–46, Aralık 2016.
ISNAD Bayram, Mustafa vd. “Şarapta Fenolik Ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 13 (Aralık 2016), 35-46.
JAMA Bayram M, Kayalar M, Kaya C, Topuz S. Şarapta Fenolik ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi. GBAD. 2016;:35–46.
MLA Bayram, Mustafa vd. “Şarapta Fenolik Ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, sy. 13, 2016, ss. 35-46.
Vancouver Bayram M, Kayalar M, Kaya C, Topuz S. Şarapta Fenolik ve Aroma Bileşikleri Üzerine ‘Teruar’ın Etkisi. GBAD. 2016(13):35-46.