BibTex RIS Kaynak Göster

KRONİK SIRT AĞRISINDA BİR TANI: ELASTOFİBROMA DORSİ

Yıl 2014, Cilt: 2 Sayı: 2, 0 - 0, 01.10.2014

Öz

Elastofibroma dorsi (ED) göğüs duvarında nadir görülen, yavaş büyüyen, genelde skapulanın alt ucuna yakın ve rhomboid ile latissimus dorsi kaslarının altında yerleşen benign bir tümörüdür. Çoğunlukla hareketle ilişkili omuz ve sırt ağrısına neden olur. Sıklıkla fizik muayenede patolojik bir bulgu tespit edilemeyebileceğinden gözden kaçabilir. Yazımızda 2 yıldır sırt ağrısı bulunan ve medikal tedavi alan ancak geçmeyen, muayenede özellik saptanmayan bir hastayı değerlendirmeyi amaçladık. Sırt ağrısı olan hastamızda radyolojik inceleme sonucu bilateral elastofibroma dorsi ile uyumlu kitleler tespit edildi. Hasta opere edilmek üzere yönlendirildi. ED nadir görülen, kolaylıkla, muayenede gözden kaçabilecek olması nedeni ile sırt ağrılarının ayırıcı tanısında düşünülmelidir

KRONİK SIRT AĞRISINDA BİR TANI: ELASTOFİBROMA DORSİ

Yıl 2014, Cilt: 2 Sayı: 2, 0 - 0, 01.10.2014

Öz

Elastofibroma dorsi (ED) göğüs duvarında nadir görülen, yavaş büyüyen, genelde skapulanın alt ucuna yakın ve rhomboid ile latissimus dorsi kaslarının altında yerleşen benign bir tümörüdür. Çoğunlukla hareketle ilişkili omuz ve sırt ağrısına neden olur. Sıklıkla fizik muayenede patolojik bir bulgu tespit edilemeyebileceğinden gözden kaçabilir. Yazımızda 2 yıldır sırt ağrısı bulunan ve medikal tedavi alan ancak geçmeyen, muayenede özellik saptanmayan bir hastayı değerlendirmeyi amaçladık. Sırt ağrısı olan hastamızda radyolojik inceleme sonucu bilateral elastofibroma dorsi ile uyumlu kitleler tespit edildi. Hasta opere edilmek üzere yönlendirildi. ED nadir görülen, kolaylıkla, muayenede gözden kaçabilecek olması nedeni ile sırt ağrılarının ayırıcı tanısında düşünülmelidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA64MC45DM
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Gamze Erfan Bu kişi benim

Aliye Yıldırım Güzelant Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Erfan, G., & Güzelant, A. Y. (2014). KRONİK SIRT AĞRISINDA BİR TANI: ELASTOFİBROMA DORSİ. International Anatolia Academic Online Journal Health Sciences, 2(2).

Dergimizin Tarandığı İndeksler


14321   idealonline%20logo.jpg   base-1036x436.png  Logo_Horizontal.png 

esji.png    16547       13611  logo.png    Google-Scholar.png


International Anatolia Academic Online Journal / Sağlık Bilimleri Dergisi / e-ISSN 2148-3159   IssnPortal_LogotypeSimple_Gradiant.svg 

Creative Commons Lisansı     open-access-logo-1024x416.png  dergipark_logo.png  ith-logo.png
International Anatolia Academic Online Journal Health Sciences Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.