BibTex RIS Kaynak Göster

EKİNEZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GENEL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Yıl 2011, Cilt: 26 Sayı: 3, 265 - 270, 14.11.2011

Öz

Doğal gıdalara ve tıbbi bitkilere olan ihtiyacın arttığı günümüzde, içeriğindeki birçok etken madde ile sağlık açısından önemi bilinen ekinezyanın kullanımı da yaygınlaşmaktadır. Kuzey Amerika’nın doğal bitkisi ekinezya, faydalarının anlaşılması ile Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Pasifiklere kadar yayılmış, yüzlerce ürün ve milyonlarca dolarlık endüstriye kavuşmuştur. Hazırlanan bu çalışmada, ülkemiz tarımında yeni olan ekinezya bitkisinin, türleri, morfolojik ve kimyasal özellikleri ile yetiştiricilik pratikleri hakkında bilgi verilmiştir.

EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Yıl 2011, Cilt: 26 Sayı: 3, 265 - 270, 14.11.2011

Öz

Doğal gıdalara ve tıbbi bitkilere olan ihtiyacın arttığı günümüzde, içeriğindeki birçok etken madde ile sağlık açısından önemi bilinen ekinezyanın kullanımı da yaygınlaşmaktadır. Kuzey Amerika’nın doğal bitkisi ekinezya, faydalarının anlaşılması ile Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Pasifiklere kadar yayılmış, yüzlerce ürün ve milyonlarca dolarlık endüstriye kavuşmuştur. Hazırlanan bu çalışmada, ülkemiz tarımında yeni olan ekinezya bitkisinin, türleri, morfolojik ve kimyasal özellikleri ile yetiştiricilik pratikleri hakkında bilgi verilmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme
Yazarlar

Ömer Çalışkan Bu kişi benim

M. Odabaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 14 Kasım 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 26 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çalışkan, Ö., & Odabaş, M. (2011). EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 26(3), 265-270. https://doi.org/10.7161/anajas.2011.26.3.265-270
AMA Çalışkan Ö, Odabaş M. EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. ANAJAS. Kasım 2011;26(3):265-270. doi:10.7161/anajas.2011.26.3.265-270
Chicago Çalışkan, Ömer, ve M. Odabaş. “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi 26, sy. 3 (Kasım 2011): 265-70. https://doi.org/10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
EndNote Çalışkan Ö, Odabaş M (01 Kasım 2011) EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi 26 3 265–270.
IEEE Ö. Çalışkan ve M. Odabaş, “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”, ANAJAS, c. 26, sy. 3, ss. 265–270, 2011, doi: 10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
ISNAD Çalışkan, Ömer - Odabaş, M. “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi 26/3 (Kasım 2011), 265-270. https://doi.org/10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
JAMA Çalışkan Ö, Odabaş M. EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. ANAJAS. 2011;26:265–270.
MLA Çalışkan, Ömer ve M. Odabaş. “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, c. 26, sy. 3, 2011, ss. 265-70, doi:10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
Vancouver Çalışkan Ö, Odabaş M. EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. ANAJAS. 2011;26(3):265-70.
Online ISSN: 1308-8769