Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Kapak Resmi
Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Son Sayı Arşiv Editör Kurulu İletişim ... Giriş
ISSN 1308-8750 | e-ISSN 1308-8769 | Periyot Yılda 3 Sayı | Başlangıç: 1986 | Yayıncı Ondokuz Mayıs Üniversitesi |


Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi tarımsal alanlarda yürütülen çalışmalardan üretilen orijinal makaleleri yayınlamakta olan hakemli bir dergidir. Dergi yeni bulgular ortaya koyan erişilebilir ve uygulanabilir temel ve uygulamalı yöntem ve tekniklerin sunulduğu bir forumdur. Derleme makaleler kabul edilmemektedir. Türkçe ve İngilizce makale kabul eden dergi, yılda 3 kez (Şubat, Haziran ve Ekim) yayınlanmaktadır. Dergide yayınlanan makalelere, ULAKBİM DergiPark sponsorluğunda, CrossRef ile yapılan anlaşma gereğince DOI numarası tanımlanmaktadır. 

 

Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi;

DOAJ

 AGRICOLA

 CrossRef

ProQuest

 OJS

CAB Abstract

FAO AGRIS/CARIS

EBSCOhost

ULRICH’S Periodical Directory

NewJour

Cite Factor

Scientific Indexing Services

Open Academic Journals Index

Scilit

Directory of Research Journals Indexing

Cosmos 

ULAKBİM-TÜBİTAK tarafından indekslenmekte/listelenmektedir.

Creative Commons Lisansı

 Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi yayınlayacağı bütün makaleleri için Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC-BY-NC-ND) uygulamaktadır.

Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

ISSN 1308-8750 | e-ISSN 1308-8769 | Periyot Yılda 3 Sayı | Başlangıç: 1986 | Yayıncı Ondokuz Mayıs Üniversitesi |
Kapak Resmi


Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi tarımsal alanlarda yürütülen çalışmalardan üretilen orijinal makaleleri yayınlamakta olan hakemli bir dergidir. Dergi yeni bulgular ortaya koyan erişilebilir ve uygulanabilir temel ve uygulamalı yöntem ve tekniklerin sunulduğu bir forumdur. Derleme makaleler kabul edilmemektedir. Türkçe ve İngilizce makale kabul eden dergi, yılda 3 kez (Şubat, Haziran ve Ekim) yayınlanmaktadır. Dergide yayınlanan makalelere, ULAKBİM DergiPark sponsorluğunda, CrossRef ile yapılan anlaşma gereğince DOI numarası tanımlanmaktadır. 

 

Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi;

DOAJ

 AGRICOLA

 CrossRef

ProQuest

 OJS

CAB Abstract

FAO AGRIS/CARIS

EBSCOhost

ULRICH’S Periodical Directory

NewJour

Cite Factor

Scientific Indexing Services

Open Academic Journals Index

Scilit

Directory of Research Journals Indexing

Cosmos 

ULAKBİM-TÜBİTAK tarafından indekslenmekte/listelenmektedir.

Creative Commons Lisansı

 Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi yayınlayacağı bütün makaleleri için Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC-BY-NC-ND) uygulamaktadır.

Cilt 34 - Sayı 3 - Eki 2019
  1. Leaflet shape analysis separates rose cultivars and estimates leaf area
    Sayfalar 220 - 226
    Mansour Matloobi, Sepideh Tahmasebi, Faribourz Zare Nahandi, Alireza Motallebi-Azar
  2. Işık ve sıcaklığın topraksız tarım koşullarında salkım domatesin meyve kalitesine etkisi
    Sayfalar 227 - 238
    Melek Özkaplan, Ahmet Balkaya
  3. Bazı siklamen türlerinde farklı doku kültürü ortamlarının gynogenesis üzerine etkileri
    Sayfalar 239 - 249
    Mehmet Tütüncü, Muharrem Özcan, Yeşim Yalçın Mendi
  4. Elmada mavi küfe neden olan Penicillium expansum’a karşı bazı bor tuzlarının antifungal etkisi
    Sayfalar 250 - 258
    İsmail Erper, Çağlar Kalkan, Gizem Kaçar, Muharrem Türkkan
  5. Response of cereal supply in Burkina Faso to the introduction of agribusiness
    Sayfalar 259 - 267
    Babou Sogue, İbrahim Yılmaz, Handan Akçaöz
  6. Determing product profiles based on consumers’ consumption satisfaction towards drinking milk with the region of origin: Case of Igdır province
    Sayfalar 268 - 278
    Yavuz Topcu
  7. Türkiye’de mercimek piyasasının ekonomik analizi ve pazarlama marjları
    Sayfalar 279 - 288
    Uğur Küzeci, Vedat Dağdemir, Tevhit Kahraman
  8. Determination of consumers' intention to purchase goat milk: the case of the Mediterranean Region
    Sayfalar 289 - 295
    Osman İnanç Güney, Levent Sangün
  9. Kurutma yöntemlerinin fındığın fiziksel özellikleri üzerine etkisi
    Sayfalar 296 - 303
    Ali Turan
  10. Karacadağ yöresinde biçerdöverle çeltik hasadında dane kayıplarının belirlenmesi
    Sayfalar 304 - 311
    Reşat Esgici, Mehmet Tunç Özcan
  11. Konvektif ve mikrodalga yöntemlerle kurutulan kuşburnu (RosamontanaChaixsubsp. woronovii (Lonacz) Ö. Nilsson) meyvelerinde kalite değişimleri
    Sayfalar 312 - 318
    Muhammed Taşova, Gazanfer Ergüneş, Resul Gerçekcioğlu, Şükrü Karagül
  12. Dışsal sentetik inositol türevi (Allo-İnositol) uygulamasının Capsicum chinense bitkisinin tuz (NaCl) toleransı üzerine etkisi
    Sayfalar 319 - 326
    Gizem Özkoku, Sertan Çevik, Serpil Ünyanar
  13. The determination of optimum thermal insulation thickness for external walls of laying hens building
    Sayfalar 327 - 335
    Erdem Küçüktopçu, Bilal Cemek
  14. Toprakların tuzluluk ve sodikliliğinin alansal ve zamansal değişiminin jeoistatistiksel yöntemlerle değerlendirilmesi: Bafra ovası örneği
    Sayfalar 336 - 350
    Sevda TAŞAN, Yusuf DEMİR
  15. Samsun ekolojik koşullarında beyaz atdişi hibrit mısır çeşit adaylarının performanslarının belirlenmesi
    Sayfalar 351 - 359
    İsmail Sezer, Murat ERDOĞAN, Hasan AKAY
  16. Some vegetation characteristics of rangelands subjected to different grazing pressures with single- or multi-species of animals for a long time (A case of Zonguldak province, Turkey)
    Sayfalar 360 - 370
    Ferat Uzun, Nuh Ocak
  17. Orman üçgülü yulaf karışımlarının silaj kalitesinin belirlenmesi
    Sayfalar 371 - 376
    Mehmet Can, Gülcan Kaymak, Erdem Gülümser, Zeki Acar, İlknur Ayab
  18. Yarı kurak iklim koşullarında yazlık olarak yetiştirilen bazı koca fiğ (Vicia narbonensis L.) çeşitlerinin ot verimi ve kalitesinin belirlenmesi
    Sayfalar 377 - 385
    Nizamettin Turan, Hamdiye Sakman
  19. Burdur Gölü’ndeki seviye değişimi sonucunda ortaya çıkan lakustrin materyalin zamansal ve mekansal değişimi
    Sayfalar 386 - 396
    Gafur Gözükara, Sevda Altunbaş, Mustafa Sarı
  20. Konvansiyonel ve organik çay tarımı uygulamalarının bazı toprak kalite parametreleri ve erozyona duyarlılık üzerine etkileri
    Sayfalar 397 - 405
    Nutullah Özdemir, Tevhide Atalay
  21. Sodyum diasetat ilavesinin yonca silajlarının fermantasyon özellikleri, kimyasal kompozisyonu ve aerobik stabilitesi üzerine etkisi
    Sayfalar 406 - 412
    Fisun KOC
Dizinler