BibTex RIS Kaynak Göster

In the Context of Family Problems in Our Day the Relationship between Child and Parents in the Qur’an

Yıl 2013, Cilt: 35 Sayı: 35, 71 - 104, 01.09.2013

Öz

With the changing socio-economic and cultural conditions, rapid changes in social life have affected intra relations with family negatively. While this effect indicates itself basically in terms of disputes between parents and divorces, it also affects negatively the relationship between child and parents. At this point, parents frequently state that they have lived communicational questions and conflicts with their kids. Although everyone has tried to solve these problems psychologically and pedagogically, the most important principles put by our religion about this matter have been mostly neglected by parents and educators. In fact, Islamic principles about upbringing may contribute to the families a lot. This article tries to examine the reasons of problems lived between parents and children and then sets forth the Qur’anic principles about this matter.

Günümüz Aile Problemleri Çerçevesinde Kur’an’da Ebeveyn-Çocuk İlişkisi

Yıl 2013, Cilt: 35 Sayı: 35, 71 - 104, 01.09.2013

Öz

Değişen sosyo-kültürel ve ekonomik şartlarla birlikte, toplum yapısında meydana gelen hızlı değişim, aile içi ilişkileri de olumsuz etkilemektedir. Bu etki, temelde eşler arasındaki tartışmalar ve boşanmalar şeklinde kendini gösterirken, diğer taraftan ebeveyn-çocuk arasındaki ilişkilere de olumsuz şekilde yansımaktadır. Bu noktada, anne-babaların, çocukları ile yaşadıkları iletişim sorunları ve çatışma, ebeveynler tarafından sıkça dile getirilmektedir. Yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için konuya her ne kadar pedagojik ve psikolojik açıdan çözüm getirilmeye çalışılsa da, kültürümüzün en önemli unsurlarından birisi olan dinin bu konuda ortaya koyduğu temel prensiplere bakmak, sorunun çözümüne önemli katkılar sağlayabilir. Bu çalışmada, günümüz aile problemleri içerisinde önemli bir yer tutan ebeveyn-çocuk ilişkisinde yaşanan sorunların nedenleri ve Kur’anın bu konuda ortaya koyduğu temel ilkeler ele alınmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Turan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 35 Sayı: 35

Kaynak Göster

ISNAD Turan, İbrahim. “Günümüz Aile Problemleri Çerçevesinde Kur’an’da Ebeveyn-Çocuk İlişkisi”. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 35/35 (Eylül 2013), 71-104. https://doi.org/10.17120/omuifd.13295.