BibTex RIS Kaynak Göster

RECENT TECHNIQUES FOR EVALUATION OF MEAT QUALITY

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 1, 111 - 117, 01.01.2004

Öz

Over the years, numerous and varied techniques have been used for evaluation of meat quality and carcass composition. Very few existing assessment techniques meet industrial requirements, the most promising being cited as ultrasonic measurements for assessment of potential texture on live animals and whole carcasses and image processing and NIR spectroscopy of meat joints and cuts. In this article besides these techniques, electronic nose and NMR techniques are reviewed.

ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 1, 111 - 117, 01.01.2004

Öz

Karkas kompozisyonunun ve et kalitesinin değerlendirilmesinde yıllardır çok sayıda ve çeşitli teknikler kullanılmıştır. Mevcut tekniklerden endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayanlar çok az sayıdadır. En fazla umut veren teknikler, canlı hayvanın ve tüm karkasın tekstürünün değerlendirilmesinde kullanılan ultrasonik ölçümler ve parça etler için kullanılan image proses ve NIR spektroskopisidir. Bu makalede, adı geçen tekniklerin yanısıra, elektronik burun ve NMR teknikleri de değerlendirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Meltem Serdaroğlu Bu kişi benim

Gülen Yıldızturp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Serdaroğlu, M. ., & Yıldızturp, G. . (2004). ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(1), 111-117.
AMA Serdaroğlu M, Yıldızturp G. ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 2004;10(1):111-117.
Chicago Serdaroğlu, Meltem, ve Gülen Yıldızturp. “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10, sy. 1 (Ocak 2004): 111-17.
EndNote Serdaroğlu M, Yıldızturp G (01 Ocak 2004) ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 1 111–117.
IEEE M. . Serdaroğlu ve G. . Yıldızturp, “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 1, ss. 111–117, 2004.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Yıldızturp, Gülen. “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10/1 (Ocak 2004), 111-117.
JAMA Serdaroğlu M, Yıldızturp G. ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10:111–117.
MLA Serdaroğlu, Meltem ve Gülen Yıldızturp. “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 1, 2004, ss. 111-7.
Vancouver Serdaroğlu M, Yıldızturp G. ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10(1):111-7.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.