BibTex RIS Kaynak Göster

UNTERSUCHUNGEN ÜBER ERTRAG UND MAELZUNGS-EIGENSCHAFTEN EINIGER GERSTENSORTEN UND-LINIEN

Yıl 1994, Cilt: 3 Sayı: 1-2, - , 01.06.1994

Öz

In dieser Untersuchung wurden über Ertrag und Maelzungseigenschaften einiger Gerstensorten und Selektionslinien gearbeitet. Für diesen Zweck wurden in Ostanatolien, die bekannterweise als zweiter Genzentrum der Gerste ist, selektierte 10 Linien und 3 Sorten, die in Zenralanatolien verbreitet angebautet werden, physikalisch und chemisch analysiert. Die Sorten und Linien wurden auf folgende Eigenschaften untersucht und statistisch vergliehen: Ertrag, Tausendkorngewicht, Hektolitergewicht, Siebsortierung, Protein und Ekstraktverhaeltnis. In Ergebnis, wurden in Heimischenpopulationen ausgelesende Linien, höhe Ertrag und gute Malzaualitaet gezeigt. Dieser Untersuchung wird der Bedeutung der Heimische-populationen über Braugerstenzüchtung gezeigt.

 

BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

Yıl 1994, Cilt: 3 Sayı: 1-2, - , 01.06.1994

Öz

 

Bu araştırmada, bazı arpa çeşitlerinin ve seleksiyon hatlarının, verim ve maltlık özellikleri üzerinde durulmuştur. Bu amaçla, Orta ve Doğu Anadolu'dan seçilmiş olan 10 hat ve Orta Anadolu'da yaygın olarak yetiştirilmekte olan 3 çeşit, fiziksel ve kimyasal analizlere tabi tutulmuştur. Çeşit ve hatlar; verim, bin dane ağırlığı, hektolitre ağırlığı, elek analizi, protein ve ekstrakt oranı bakımından istatistiki olarak karşılaştırılmışlardır. Sonuçta; yerli populasyonlardan seçilmiş olan hatların, verim ve maltlık kalite bakımından yüksek değerler verdiği gözlenmiştir. Bu araştırma, yerli populasyonların biralık arpa ıslahındaki önemini açıkça göstermektedir.

 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Almanca
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Engin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 3 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Engin, A. (1994). BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 3(1-2).
AMA Engin A. BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. Haziran 1994;3(1-2).
Chicago Engin, Ahmet. “BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 3, sy. 1-2 (Haziran 1994).
EndNote Engin A (01 Haziran 1994) BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 3 1-2
IEEE A. Engin, “BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 3, sy. 1-2, 1994.
ISNAD Engin, Ahmet. “BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 3/1-2 (Haziran 1994).
JAMA Engin A. BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;3.
MLA Engin, Ahmet. “BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 3, sy. 1-2, 1994.
Vancouver Engin A. BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN VE HATLARININ VERİM VE MALT ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;3(1-2).