BibTex RIS Kaynak Göster

UNERSUCHUNG ÜBER DİE FESTSTELLUNG VON BLUTANTEILEN DER KREZUNGEN SCHWKARZBUNTE (Sb) und SÜDANATOLİSCHEN ROTVİEH (GSK) FÜR DİE ÇUKUROVA - REGİON

Yıl 1993, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.06.1992

Öz

In dieser vorliegenden Arbeit wurden Kreuzungstiere R1 und R2 erzeugt, die die Feststellung von Blutstufen von Sb und GSK für die Çukurova-Region erleichtern sollten. Ein Vergleich von Genotypen bezuglich der Überlebensrate, Gewichtsentwicklung und Körpergrösse innerhalb von Jahren und Geschlechtern wurde angestellt. Bei der Körpergrösse und  Gewichten (Geburt, 49. Tag, 3., 6., 12. und 15. Monat) waren die Tiere der Gruppen R2 den Tieren der Gruppen R1 überlegen. Der Unterschied zwischen den Gruppen R1 und R2 war teilweise signifikant (P <0.05; P< 0.01).

ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme ve Yaşama Gücü

Yıl 1993, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.06.1992

Öz

Bu çalışmada; Çukurova bölgesi için en uygun S.A.X .S.K. melez, kan düzeyinin tesbitinde yardımcı olmak amacıyla G1 ve G2 melez kuşaklar elde edilmiştir. Genotiplerin mukayesesi yıllar ve cinsiyetler içi olarak yapılmıştır. G2 erkek ve dişi gruplar doğum, sütten kesim (49. gün), 3., 6., 12. ve 15. ay ağırlık ile vücut ölçüleri bakımından G1 lere karşı bir üstünlük göstermişlerdir. Genotipler arasındaki farklar bazı yıllarda anılan özellikler için önemli (P < 0.05; P < 0.01) bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Almanca
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Gürbüz Bu kişi benim

Sezer Sabaz Bu kişi benim

Naci Pektaş Bu kişi benim

Mehmet Güneyli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürbüz, A., Sabaz, S., Pektaş, N., Güneyli, M. (1992). ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme ve Yaşama Gücü. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2(1).
AMA Gürbüz A, Sabaz S, Pektaş N, Güneyli M. ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme ve Yaşama Gücü. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. Haziran 1992;2(1).
Chicago Gürbüz, Ahmet, Sezer Sabaz, Naci Pektaş, ve Mehmet Güneyli. “ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme Ve Yaşama Gücü”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2, sy. 1 (Haziran 1992).
EndNote Gürbüz A, Sabaz S, Pektaş N, Güneyli M (01 Haziran 1992) ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme ve Yaşama Gücü. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2 1
IEEE A. Gürbüz, S. Sabaz, N. Pektaş, ve M. Güneyli, “ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme ve Yaşama Gücü”, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 1, 1992.
ISNAD Gürbüz, Ahmet vd. “ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme Ve Yaşama Gücü”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2/1 (Haziran 1992).
JAMA Gürbüz A, Sabaz S, Pektaş N, Güneyli M. ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme ve Yaşama Gücü. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1992;2.
MLA Gürbüz, Ahmet vd. “ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme Ve Yaşama Gücü”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 1, 1992.
Vancouver Gürbüz A, Sabaz S, Pektaş N, Güneyli M. ÇUKUROVA BÖLGESİ İÇİN EN UYGUN SİYAH ALACA X GÜNEY SARI KIRMIZISI MELEZ KAN DÜZEYİNİN TESBİTİ 1 Gelişme ve Yaşama Gücü. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1992;2(1).