Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

MEDYA ÇAĞINDA ŞİİR YAZMAK YA DA POSTMODERN TUTULMA RADİKAL ZANAAT ÜZERİNE

Yıl 2020, Sayı: 3, 150 - 158, 30.06.2020

Öz

Marjorie Perloff’un Radikal Zanaat’a savunduğu düşünceler birçok açıdan postmodern söylemle kesişmektedir. Bundan dolayı postmodernizm hakkında yeterince bilgi sahibi olmayan okuyucular kitabı anlamakta zorlanabilir. Ayrıca eserinde örnek olarak gösterdiği şairlerin çoğunun XX. yüzyılın ikinci yarısında yaşamış olması en azından Postmodern Amerikan şiiri hakkında malumat sahibi olmayı gerektirir. Perloff’un işlediği konunun gerek yabancı bir kültürün şiirine yönelik olması gerek postmodern şiir ile ilgili olması yüzünden Türk okuyucularının ilgisini fazla çekmeyebilir. Fakat Türkiye’de de medya çağının kültürü ile yetişmiş şairlerin Perloff’un işaret ettiği doğrultuda şiir kaleme almasını göz önüne alırsak özellikle akademik camiada gelecekte Radikal Zanaat’a olan ilginin artacağını şimdiden kestirmek mümkündür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Kültürel çalışmalar, Sanat ve Edebiyat
Bölüm Yayın Değerlendirme
Yazarlar

Ulaş Bingöl 0000-0003-3093-1036

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bingöl, U. (2020). MEDYA ÇAĞINDA ŞİİR YAZMAK YA DA POSTMODERN TUTULMA RADİKAL ZANAAT ÜZERİNE. International Journal of Filologia(3), 150-158.

ULAKBİM-DERGİPARK Bünyesinde Faaliyet Gösteren International Journal of Filologia (IJOF) Filoloji Alanında Yayımlanan Uluslararası Hakemli, Bilimsel Bir Dergidir.