BibTex RIS Kaynak Göster

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Çalışan Personelin İş Tatmin Düzeyinin Belirlenmesi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 25 - 33, 01.12.2016

Öz

Spor, günümüzde ülkeler arasında, ekonomik kültürel ve siyasi alanlarda önemli bir rekabet alanı haline gelmiştir. Bu rekabet bir taraftan ülkeleri ve vatandaşları kaynaştırmaya, tanıştırmaya ve dostluğa yöneltirken, diğer taraftan insanlar ve ülkeler arasında çekişmelere, rekabetlere sebebiyet vermiştir. Bu durum sporun önemini ortaya koymaktadır. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan personellerin ülkemiz sporunun gelişmesinde ve spor dünyasını yönlendirmesinde büyük rolleri vardır. İl Müdürlüğünde çalışan personelin bu sorumluluğu yerine getirebilmesinde, icra ettiği görevden tatmin duymaları gerekmektedir. Çalışan personelin işinde verimli olabilmesi içinde kendisinde bulunması gereken bir takım özellikler olması gerekir. Bu özelliklerinin başında da sosyal beceri düzeyleriyle problem çözme becerileri gelmektedir. Araştırma İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Çalışanların mevcut durumda Sosyal Beceri Düzeyi, İş Tatmini ve Problem Çözme Becerilerini Tespit etmeye yöneliktir. Bu çalışma ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan personellerin mevcut durumlarını ortaya koyarak yapılması gerekenler konusunda yetkililere katkı sağlayacağı umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:Sosyal Beceri, İş Tatmini ve Problem Çözme

Determination of Job Satisfaction Level of Personnel Employed in Istanbul Provincial Youth Services and Sports Provincial Directorate

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 25 - 33, 01.12.2016

Öz

Sports have become an important competitive field in economic, cultural and political areas among countries.This rivalry has created friendships among the citizens of countries while on the other hand it has resulted in conflict and competition between people and countries. Istanbul Provincial Youth Services and Sports staff have and important role in the management and orientation of sports world in our country. The employees of the Provincial Directorate need to have the satisfaction of duty they perform in fulfilling this responsibility. To be efficient during the work, the personnel should also need to have a number of features to be included in itself.One of the most important of those features is problem solving skill at the social ability level. The research intends to identify the social skills level, job satisfaction and problem solving skills of the staff working in the Istanbul Provincial Directorate of Youth Services and Sports center. I aim at contributing to the authorities in implementing the needed changes by putting out the current status of the staff woring in the Istanbul Provincial Directorate of Youth Services and Sports.

Keywords: Social skills level, job satisfaction and problem solving skills

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Büşra Özcan Bu kişi benim

Selçuk Bora Çavuşoğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özcan, B., & Çavuşoğlu, S. B. (2016). İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Çalışan Personelin İş Tatmin Düzeyinin Belirlenmesi. İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi, 6(2), 25-33.