BibTex RIS Kaynak Göster

A Brief Overview of the Turkish Culinary Culture in the Historical Process

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 95 - 95, 01.09.2013

Öz

Values owned by a society are also effective on eating and drinking habits as lifestyle of the communities. It is a fact that different societies have different cultures. Turkish society also shows differences from other communities about varieties of food, taste and characteristics. Turkish culinary culture is one of the world’s major cuisines. In Turkey rooted and multifaceted culinary culture is experienced. Turkish culinary culture will be examined in a historical period which based on Middle Asia and continued until today. The reasons such as the range of products offered by the territory of Anatolia and Asia, the interaction with other cultures throughout history, the presence of new evolving tastes in Seljuk and Ottoman palaces and Anatolian cuisine played a role in the diversification and shaping of the today’s Turkish culinary culture. In this study, state of Turkish culinary culture will be introduced in the historical process and various aspects of it will be discussed

Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 95 - 95, 01.09.2013

Öz

Bir toplumun sahip olduğu değerler, toplumların yaşam biçimlerinde, olduğu kadar yeme içme
alışkanlıklarında da etkilidir. Farklı toplumların, farklı kültürlere sahip olduğu bir gerçektir. Türk toplumu
da, yemek çeşitleri, tadı, özelliği bakımından diğer toplumlara göre farklılıklar göstermektedir.
Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır. Türkiye’de köklü ve çok
yönlü bir mutfak kültürü yaşanmaktadır.
Türk Mutfak kültürü, Orta Asya’dan günümüze değin süren tarihsel bir süreç içinde incelenecektir.
Asya ve Anadolu topraklarının sunmuş olduğu ürünlerin çeşitliliği, tarihsel süreç boyunca diğer
kültürlerle yaşanan etkileşim, Selçuklu ve Osmanlı saraylarında gelişen yeni tatların ve Anadolu
mutfağının varlığı gibi nedenler bugünkü Türk Mutfak kültürünün çeşitlenmesinde ve şekillenmesinde
rol oynamıştır.
Bu çalışmada, tarihsel süreç içindeki Türk Mutfak kültürünün durumu ortaya konulacak ve çeşitli
yönleriyle tartışılacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sevgi Şar

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Lokman Hekim Journal 2013; Supplement

Kaynak Göster

APA Şar, S. (2013). Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi95-95.
AMA Şar S. Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online 01 Eylül 2013:95-95.
Chicago Şar, Sevgi. “Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, Eylül (Eylül 2013), 95-95.
EndNote Şar S (01 Eylül 2013) Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 95–95.
IEEE S. Şar, “Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, ss. 95–95, Eylül 2013.
ISNAD Şar, Sevgi. “Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Eylül 2013. 95-95.
JAMA Şar S. Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013;:95–95.
MLA Şar, Sevgi. “Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2013, ss. 95-95.
Vancouver Şar S. Tarihi Süreç İçerisinde Türk Mutfak Kültürüne Kısa Bir Bakış. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013:95-.
Creative Commons Lisansı
                                                                            Bu Dergi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir 

Kapak 

Ayşegül Tuğuz

İlter Uzel’inDioskorides ve Öğrencisi adlı eserinden 

Adres

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik  Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir/ Mersin