Günümüzde aşçılık sektörü birçok psikolojik ve fiziksel sorunları beraberinde getirmektedir. Aşçılık sektörü her dönem revaçta olsa dahi bu yıpratıcı nedenler kişilerde farklı mesleklere yönelmeye itebilmektedir. Özel sektörün yanı sıra kamu kurumlarında da hem sağlıklı hem de kaliteli beslenme şekline ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durum her daim aşçı ve aşçı yardımcılarına olan ihtiyacı doğurmuştur. Bu doğrultuda Kamu kurumunda görev yapan aşçıların, kariyer kaygılarına ilişkin düşüncelerinin ortaya çıkartılması amaçlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından 2022 yılında atanan aşçılara yönelik kariyer kaygısı araştırması uygun görülmüştür. 35 kişi üzerinde kelime çağrışım yöntemiyle sorular yönlendirilmiş olup, elde edilen bulgular kelime bulutu yöntemiyle gösterilmiştir. Aşçıların kariyerlerine yönelik bakış açıları olumsuz olduğu görülmüş, ücret, mobing, görev dışı çalıştırılma, özlük haklarının verilmemesi gibi sorunların kariyer kaygısına etki ettiği düşünülmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 30 Nisan 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 30 Nisan 2024 |
Gönderilme Tarihi | 15 Ocak 2024 |
Kabul Tarihi | 2 Nisan 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 7 Sayı: 1 |