BibTex RIS Kaynak Göster

Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme ve Ağyapı Analizi

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Bu çalışmada, Alanya bölgesinde turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların kümelenme potansiyeli incelenmiştir. Alanya’da yer alan 67 konaklama işletmesine uygulanan anket çalışmasından elde edilen veriler doğrultusunda, firmaların kümelenme, işbirliği ve ağ (network) ilişkileri, kümelenme analizi ve kümelenme haritaları yardımıyla analiz edilmiştir. Ayrıca, kümelenme yapısının ve ilişkilerin yoğunluğunun belirlenebilmesi amacıyla yoğunluk(density) ve derece(degree) ölçütleri hesaplanmıştır. Çalışma sonucunda, Alanya bölgesinde konaklama işletmelerinin kümelenmesinin zayıf olduğu ve bu araştırmada incelenen tüm bağlantı türleri açısından bir ağyapının güçlendirilmesi ve desteklenmesinin önemli olduğu sonucuna ulaşılmıştır. 

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hakan Demirgil

Hidayet Ünlü

Aykut Sezgin

Onur Sungur

Murat Dulupçu

Yayımlanma Tarihi 18 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demirgil, H., Ünlü, H., Sezgin, A., Sungur, O., vd. (2016). Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme ve Ağyapı Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Demirgil H, Ünlü H, Sezgin A, Sungur O, Dulupçu M. Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme ve Ağyapı Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;8(1).
Chicago Demirgil, Hakan, Hidayet Ünlü, Aykut Sezgin, Onur Sungur, ve Murat Dulupçu. “Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme Ve Ağyapı Analizi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2016).
EndNote Demirgil H, Ünlü H, Sezgin A, Sungur O, Dulupçu M (01 Nisan 2016) Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme ve Ağyapı Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE H. Demirgil, H. Ünlü, A. Sezgin, O. Sungur, ve M. Dulupçu, “Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme ve Ağyapı Analizi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
ISNAD Demirgil, Hakan vd. “Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme Ve Ağyapı Analizi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8/1 (Nisan 2016).
JAMA Demirgil H, Ünlü H, Sezgin A, Sungur O, Dulupçu M. Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme ve Ağyapı Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8.
MLA Demirgil, Hakan vd. “Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme Ve Ağyapı Analizi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
Vancouver Demirgil H, Ünlü H, Sezgin A, Sungur O, Dulupçu M. Alanya Turizm Sektöründe Kümelenme ve Ağyapı Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8(1).