BibTex RIS Kaynak Göster

Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 15.04.2016

Öz

Ülkemizde, birçok işletmenin ekonomik ömrü finansal problemler nedeniyle kısa sürmektedir. Finansal tekniklerden yararlanılarak, işletmenin finansman imkânı ve kabiliyetleri arttırılarak işletmenin ömrünü uzatmak mümkündür. Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP) yoluyla halka arz, finansman temini ve tekniklerinden biridir. Özellikle konaklama işletmelerinin mevcut ve alternatif finansal araçlardan yararlanması turizm sektöründe faaliyet gösteren konaklama işletmeleri ekonomik etki alanını artıracaktır. Bu çalışmanın amacı, Alanya’daki konaklama işletmeleri yöneticilerinin Gelişen İşletmeler Piyasası’na bakış açılarını ve farkındalıklarını ölçmek, tutumlarını değerlendirmektir. Çalışmada 178 konaklama işletmesinde 186 işletme yöneticisi üzerinde anket yapılmış ve sonuç olarak konaklama işletmeleri yöneticilerinin, GİP’in işletmelere finans, insan kaynakları, şirket değeri, marka değeri,  şöhret, itibar ve kurumsallaşma anlamında önemli katkılar sağlayacağına inandıkları tespit edilmiştir.

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 15.04.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erdal Taşcan Bu kişi benim

Ali Çetin

Yayımlanma Tarihi 15 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Taşcan, E., & Çetin, A. (2016). Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Taşcan E, Çetin A. Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;8(1).
Chicago Taşcan, Erdal, ve Ali Çetin. “Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2016).
EndNote Taşcan E, Çetin A (01 Nisan 2016) Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE E. Taşcan ve A. Çetin, “Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
ISNAD Taşcan, Erdal - Çetin, Ali. “Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8/1 (Nisan 2016).
JAMA Taşcan E, Çetin A. Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8.
MLA Taşcan, Erdal ve Ali Çetin. “Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
Vancouver Taşcan E, Çetin A. Konaklama İşletmelerinin Gelişen İşletmeler Piyasasına Bakış Açıları Ve Farkındalıkları: Alanya Uygulaması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8(1).