BibTex RIS Kaynak Göster

KOBİ’lerin Yönetim ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ülkeler açısından ekonominin canlanması, işsizliğin azalması ve teknolojik gelişmedeki uyumları konusunda çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde devamlı değişen ve gelişen ekonomik koşullara uyum sağlaması ve gün geçtikçe ülke ekonomisinde daha fazla söz hakkına sahip olması bu işletmeleri ön plana çıkarmaktadır. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler, büyük işletmeler için gerekli olan yatırımdan daha az yatırımla ülke içinde istihdama önemli katkı sağlamaktadır. Ülkeler açısından da ekonomik ve sosyal hayatın temel taşlarını oluşturmaktadır. KOBİ’lerin hayatlarını devam ettirebilmesi, rekabet gücünü artırabilmesi, profesyonel, yetişmiş yönetici ve çalışanlara önem vermesi, yönetim ve organizasyon sorunlarını bir anlamda azaltma adına önemli bir etkendir. Bu çalışma Burdur ili imalat sektöründeki işletmeler üzerinde uygulanmıştır. Genelde işletme sahibi ve üst düzey yöneticileri ile görüşülüp anket çalışması uygulanmıştır. Bu tezin amacı Burdur ili imalat sektöründeki işletmelerin yönetim ve organizasyon sorunlarını belirlemek ve bunların çözümü konusunda yeni çalışmalar yapılmasına katkıda bulunmaktır. Çalışmada işletmelerin yönetim ve organizasyon sorunlarıyla ilgili; yönetim, organizasyon, planlama, karar alma, insan kaynakları, eğitim ve yetki devri gibi 7 ana temel sorun ele alınmıştır.  İşletmelerin insan kaynakları birimi ve yetişmiş personel istihdam etme konusunun çözümüne yönelik çalışmalar yapması işletmelerin geleceği açısından son derece önemlidir. Aynı zamanda işe alınan personelin eğitilmesi konusunda da işletmelerin üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erkan Emecen Bu kişi benim

Hüseyin Çiçek

Yayımlanma Tarihi 18 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Emecen, E., & Çiçek, H. (2016). KOBİ’lerin Yönetim ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Emecen E, Çiçek H. KOBİ’lerin Yönetim ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;8(1).
Chicago Emecen, Erkan, ve Hüseyin Çiçek. “KOBİ’lerin Yönetim Ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2016).
EndNote Emecen E, Çiçek H (01 Nisan 2016) KOBİ’lerin Yönetim ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE E. Emecen ve H. Çiçek, “KOBİ’lerin Yönetim ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
ISNAD Emecen, Erkan - Çiçek, Hüseyin. “KOBİ’lerin Yönetim Ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8/1 (Nisan 2016).
JAMA Emecen E, Çiçek H. KOBİ’lerin Yönetim ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8.
MLA Emecen, Erkan ve Hüseyin Çiçek. “KOBİ’lerin Yönetim Ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
Vancouver Emecen E, Çiçek H. KOBİ’lerin Yönetim ve Organizasyon Sorunları: Burdur İli İmalat Sektöründeki İşletmeler Üzerinde Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8(1).