BibTex RIS Kaynak Göster

Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Destinasyon seçiminde etkili olan çekici faktörlerin önem derecelerinin ve bu çekiciliklere sahip en uygun destinasyonun Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) kullanılarak tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmamızda; “güvenlik”, “nüfus yoğunluğu”, “iklim”, “tarihi ve doğal güzellikler”, “ulaşım olanakları” ile “fiyat” olmak üzere altı çekici faktör ve Alanya, Bodrum, Kuşadası, Çeşme olmak üzere dört alternatif destinasyon belirlenmiştir.  Bu kapsamda 151 kişiye anket uygulanarak belirlenen çekici faktörlerin önem derecelerine göre karşılaştırmaları istenmiş ve elde edilen veriler Expert Choice paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda çekici faktörler önem derecelerine göre; güvenlik, fiyat, tarihi ve doğal güzellikler, iklim, ulaşım olanakları ve nüfus yoğunluğu olarak sıralanmıştır. Bu çekici faktörlere sahip en uygun destinasyonlar ise sırasıyla Alanya, Kuşadası, Bodrum ve Çeşme destinasyonları olarak belirlenmiştir.

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Tulga

Nuri Çeliker

Mehmet Yağız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 18 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tulga, İ., Çeliker, N., & Yağız, M. (2016). Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Tulga İ, Çeliker N, Yağız M. Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;8(1).
Chicago Tulga, İsmail, Nuri Çeliker, ve Mehmet Yağız. “Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2016).
EndNote Tulga İ, Çeliker N, Yağız M (01 Nisan 2016) Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE İ. Tulga, N. Çeliker, ve M. Yağız, “Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
ISNAD Tulga, İsmail vd. “Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8/1 (Nisan 2016).
JAMA Tulga İ, Çeliker N, Yağız M. Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8.
MLA Tulga, İsmail vd. “Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
Vancouver Tulga İ, Çeliker N, Yağız M. Analitik Hiyerarşi Yöntemiyle Destinasyon Seçimine Yönelik Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8(1).