Cilt: 9 Sayı: 2, 2.11.2021

Yıl: 2021

Yorum-Yönetim- Yöntem dergisi "yorum -yöntem" olarak özgün niteliğe sahip disiplinler arası araştırmaları akademik yazına kazandırarak "yorum ve yöntem" özelliği bakımından nitelikli araştırmaların toplandığı referans dergilerden bir tanesi olmayı amaçlamaktadır

Derginin Alanı

3Y aşağıdaki konulara ve bunlarla ilgili sorunlara odaklanır: İşletme Yönetimi, Kamu Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Ekonomi, Yönetim Ekonomisi,

Örgütsel Çalışmalar, Davranış Bilimleri, Girişimcilik, Sosyal Bilimlerde Yöntem, Bilim Felsefesi, Felsefe, Sosyoloji

1. Dergimize gönderilmesi planlanan makaleler Dergi Park sistemi üzerinden yüklenmelidir,

2. Sayfa boyutu A4 seçilmelidir. Kenar boşlukları üst, alt, sağ, sol 2,5 cm olmalıdır. Cilt payı bırakılmamalıdır.

3. Çalışmaların Başlık ve Metinleri için yazı tipi “Cambria (Başlıklar)” seçilmelidir ve yazı tipi boyutu “10 punto” olmalıdır.

4. Çalışmaların paragraf aralığı, Önce “0 nk”, Sonra “6 nk” olmalıdır. Girinti ise “ilk satır” olarak seçilip değer “1 cm” olarak girilmelidir. Satır aralığı ise “1,15” olmalıdır.

5. Tablo ve şekiller sayfaya ortalanmalıdır. Tablo ve şekil başlıkları ilgili tablonun üstünde ve ortalanmış bir şekilde olmalıdır. Tablo içindeki yazı karakteri, metin için kullanılan ile aynı olmalıdır. Yazı tipi boyutu tablo/tabloları sayfaya sığdırabilmek için “10-8 punto” aralığında değişiklik gösterebilir.

NOT: Dergimize makale yükleme aşamasında "Başlık sayfası" ve "Tam metin" olarak iki ayrı dosya yüklemeniz istenmektedir. Tam metin dosyasında yazar bilgilerinin yer almamalıdır. 

Başlık sayfası taslağı için tıklayınız.

Tam metin dosyanızı düzenlemede yardımcı olacak yazım kılavuzu (örnek dosya) için tıklayınız

TR Dizin 2020 kriterlerine göre; dergimize gönderilen çalışmalar eğer etik kurul izni gerektiriyorsa, ilgili etik kurul kararının da makale ile sisteme yüklenmesi zorunlu hale gelmiştir.
Etik Kurul izni gerektiren araştırmalar aşağıdaki gibidir.


· Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar
· İnsan ve hayvanların (materyal/veriler dahil) deneysel ya da diğer bilimsel amaçlarla kullanılması,
· İnsanlar üzerinde yapılan klinik araştırmalar,
· Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar,
· Kişisel verilerin korunması kanunu gereğince retrospektif çalışmalar,
Ayrıca;
· Olgu sunumlarında “Aydınlatılmış onam formu”nun alındığının belirtilmesi,
· Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
· Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi

Dergilerde yayımlanacak makalelerde etik kurul izini ve/veya yasal/özel izin alınmasının gerekip gerekmediği makalede belirtilmiş olmalıdır. Eğer bu izinlerin alınması gerekli ise, izinin hangi kurumdan, hangi tarihte ve hangi karar veya sayı numarası ile alındığı açıkça sunulmalıdır.

Değerli akademisyenler ve yazarlar

Dergi sistemine yüklenmiş olan çalışmalarınızda yazarlara ait bilgilerin olmaması gerekmektedir. Değerli yazarlarımızın bu uyarı dikkate almaları önemli rica olunur.

Dergimiz Açık Erişim Politikasını benimsemiş olup; yayın gönderimi, yayın değerlendirme ve makale yayınlama süreçlerinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. 


88x31.png

Yorum Yönetim Yöntem Uluslararası Yönetim Ekonomi ve Felsefe Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.