BibTex RIS Kaynak Göster

Organic Poultry in Turkey Poultry Industry

Yıl 2014, Cilt: 1 Sayı: Özel Sayı-1, 1043 - 1048, 01.03.2014

Öz

The present study is prepared to focus on the organic poultry production in Turkey poultry industry. Poultry industry has used the latest technology and has a strategical importance for supplying animal protein in Turkey. Organic poultry has iniated without official legislation in 1985. In recent years, organic poultry production industry has become a popular alternative to the conventional production of egg and meat with the awareness of consumers in Turkey. According to the data of 2013 published by the Ministry of Food, Agriculture and Livestock, there are 24 enterprises performing organic poultry farming in Turkey. According to the data of 2013 published by the Ministry of Food, Agriculture and Livestock and Turkish Statistical Institute (TSI), organic broiler and broiler meat productions have a 0,1% share while the organic laying hen’s production and egg production have 0,3% and 0,6% share in the enterprises, respectively. That amount is expected to increase because of the increasing conscious of consumers for their life style

Organic Poultry in Turkey Poultry Industry

Yıl 2014, Cilt: 1 Sayı: Özel Sayı-1, 1043 - 1048, 01.03.2014

Öz

Bu çalışma ile son zamanlarda geniş bir uygulama alanı bulan organik tavukçuluğun ülkemiz tavukçuluğu içerisindeki yeri ve önemi ortaya koyulmuştur. Günümüzde tavukçuluk sektörü, ülkemiz hayvancılık faaliyetleri içerisinde son teknolojiyi takip eden bir üretim kolu olarak ekonomiye önemli katkılarda bulunmaktadır. Son yıllarda tüketici tercihlerine bağlı olarak ön plana çıkan organik tavukçuluk, ilk kez 1985 yılında herhangi bir mevzuata dayalı olmadan başlamışken, günümüzde tavukçuluk faaliyetleri içerisinde kendisine önemli bir pay edinmiş ve giderek artan ürün yelpazesi ile bu payını gün geçtikçe genişletmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2013 yılı verilerine göre Türkiye’de 24 adet organik kanatlı yetiştiriciliği yapan işletme mevcuttur. Bu işletmelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TÜİK 2013 verilerine göre üretimdeki payları incelendiğinde, organik broiler ve broiler eti üretimi %0,1’lik paylara sahipken, yumurtacı tavuk ve yumurta üretimi %0,6 ve %0,3’lük paya sahiptir. Bu miktarın gelişen toplum bilinci ve artan tüketici talepleri doğrultusunda gün geçtikçe artması beklenmektedir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Fatma Yenılmez Bu kişi benim

Emine Uruk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Gönderilme Tarihi 26 Ocak 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 1 Sayı: Özel Sayı-1

Kaynak Göster

APA Yenılmez, F., & Uruk, E. (2014). Organic Poultry in Turkey Poultry Industry. Türk Tarım Ve Doğa Bilimleri Dergisi, 1(Özel Sayı-1), 1043-1048.