BibTex RIS Kaynak Göster

Industrial tomato producers practices on sustainable agriculture in Torbalı district of İzmir

Yıl 2008, Cilt: 45 Sayı: 1, 27 - 36, 01.03.2008

Öz

Kaynakça

  • Açıl, F. ve R. Demirci. 1984. Tarım Ekonomisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:880, 352 s.
  • Aksoy, U. ve ark., 2000, Kaynak koruyucu girdi kullanımı, s.343-364. Türkiye Ziraat Mühendisliği V. Teknik Kongresi, Ankara.
  • Anonim, 1987. WCED. Our Common Future (World Comission on Environment and Development), Oxford University.
  • D’Souza, G. ve ark.1993. Factors affecting the adoption of sustainable agricultural practices. Agricultural and Resorce Economics Review. 22(2):159-165.
  • Ekim, R. M., 2006. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Politikaları ve Türkiye’nin Uyumu, Yüksek Lisans Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Avrupa Birliği Anabilim Dalı, Avrupa Birliği Programı, İzmir, 231s.
  • Fazio R. A. ve ark. 2005. Barries to the Adoption of Sustainable Agricultural Practices: Working Farmer and Change Agent Perspectives, Departmnet of Agricultural Economics and Rural Sociology, Auburn University, Auburn, AL., pages 175.
  • Gujarati, D. N. 1995. Basic Econometrics. Third Edition. Mc Graw-Hill. Inc., pages 554.
  • Köksal, H., 2005. Polatlı İlçesi Çiftçilerinin Sürdürülebilir Tarıma Bakış Açılarının Değerlendirilmesi, Yüksek Lisans Tezi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı, Kahramanmaraş, 76 s.
  • Newbold, P. 1995. Statistics for Business and Economics, Prentice Hall Inc., USA. Pages 1016.
  • Tan, S. ve H. Köksal. 2004. Sürdürülebilir Tarım. Tarımsal Ekonomi ve Araştırma Enstitüsü. TEAE-BAKIŞ Sayı 5 Nüsha:2, 4 s.
  • TKB. 2008a.İzmir Tarım İl Müdürlüğü 2008 Yılı Kayıtları, İzmir.
  • TKB. 2008b. Torbalı Tarım İlçe Müdürlüğü 2008 Yılı Kayıtları, Torbalı-İzmir.
  • Türkmen, İ., 2007. Sürdürülebilir Tarım İçin Yöneylem Araştırması Modelleri, Yüksek Lisans Tezi, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Adana, 81s.
  • Uzun, A. vd., 2005, Bursa Koşullarında Ekim Nöbeti Sistemlerinin Mısırın Verim ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 19 (2): 61-68, Bursa.

İzmir İli Torbalı İlçesinde Sanayi Domatesi Üreticilerinin Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları

Yıl 2008, Cilt: 45 Sayı: 1, 27 - 36, 01.03.2008

Öz

Ç alışmada İzmir İli Torbalı İlçesindeki sanayi domatesi üreticilerinin sürdürülebilir tarım uygulamaları incelenmiştir. Araştırmanın ana materyalini domates üreticilerinden anket yoluyla toplanan veriler oluşturmaktadır. Toplam 61 üretici ile görüşülmüştür. Araştırmada, üreticilerin sürdürülebilir tarımla ilgili bazı tarımsal uygulamalara yer verme düzeyleri incelenmiştir. Sürdürülebilir tarım kavramını duyan üretici oranı % 19.67 gibi çok düşük düzeydedir. Yapılan logit analizinde üreticilerin eğitim düzeylerinin sürdürülebilir tarım kavramını duyma olasılığını artırdığı ortaya çıkmıştır. Üreticiler sürdürülebilir tarım kavramını duymasalar da sürdürülebilir tarıma ilişkin önemli uygulamalara yer verdikleri saptanmıştır

Kaynakça

  • Açıl, F. ve R. Demirci. 1984. Tarım Ekonomisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:880, 352 s.
  • Aksoy, U. ve ark., 2000, Kaynak koruyucu girdi kullanımı, s.343-364. Türkiye Ziraat Mühendisliği V. Teknik Kongresi, Ankara.
  • Anonim, 1987. WCED. Our Common Future (World Comission on Environment and Development), Oxford University.
  • D’Souza, G. ve ark.1993. Factors affecting the adoption of sustainable agricultural practices. Agricultural and Resorce Economics Review. 22(2):159-165.
  • Ekim, R. M., 2006. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Politikaları ve Türkiye’nin Uyumu, Yüksek Lisans Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Avrupa Birliği Anabilim Dalı, Avrupa Birliği Programı, İzmir, 231s.
  • Fazio R. A. ve ark. 2005. Barries to the Adoption of Sustainable Agricultural Practices: Working Farmer and Change Agent Perspectives, Departmnet of Agricultural Economics and Rural Sociology, Auburn University, Auburn, AL., pages 175.
  • Gujarati, D. N. 1995. Basic Econometrics. Third Edition. Mc Graw-Hill. Inc., pages 554.
  • Köksal, H., 2005. Polatlı İlçesi Çiftçilerinin Sürdürülebilir Tarıma Bakış Açılarının Değerlendirilmesi, Yüksek Lisans Tezi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı, Kahramanmaraş, 76 s.
  • Newbold, P. 1995. Statistics for Business and Economics, Prentice Hall Inc., USA. Pages 1016.
  • Tan, S. ve H. Köksal. 2004. Sürdürülebilir Tarım. Tarımsal Ekonomi ve Araştırma Enstitüsü. TEAE-BAKIŞ Sayı 5 Nüsha:2, 4 s.
  • TKB. 2008a.İzmir Tarım İl Müdürlüğü 2008 Yılı Kayıtları, İzmir.
  • TKB. 2008b. Torbalı Tarım İlçe Müdürlüğü 2008 Yılı Kayıtları, Torbalı-İzmir.
  • Türkmen, İ., 2007. Sürdürülebilir Tarım İçin Yöneylem Araştırması Modelleri, Yüksek Lisans Tezi, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Adana, 81s.
  • Uzun, A. vd., 2005, Bursa Koşullarında Ekim Nöbeti Sistemlerinin Mısırın Verim ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 19 (2): 61-68, Bursa.
Toplam 14 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tayfun Çukur Bu kişi benim

Ferruh Işın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2008
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 45 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çukur, T., & Işın, F. (2008). İzmir İli Torbalı İlçesinde Sanayi Domatesi Üreticilerinin Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 45(1), 27-36.

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.