Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2016, Sayı: 363, 4 - 11, 15.12.2016

Öz

Kaynakça

  • Dietary Guidelines For Americans 2015-2020 Eighty Edition: http://health.gov/dietaryguidelines/ 2015/guidelines/ Dodd H, Williams S, Brown R, Venn B. 2011. Calculating meal glycemic index by using measured and published food values compared with directly measured meal glycemic index. Am J Clin Nutr. 2011;94(4):992-996. Fiona S. Atkinson, Kaye Foster-Powell, and Jennie C. Brand-Miller. 2008. International tables of glycemic index and glycemic load values. Diabetes Care, Vol. 31, number 12, pages 2281-2283. http://care.diabetesjournals.org/content/31/12/2281. full http://www.glycemicindex.com/ http://www.diabetes.org/food-and-fitness/food/ what-can-i-eat/understanding-carbohydrates/glycemic- index-and-diabetes.html? http://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/ glycemic_index_and_glycemic_load_ for_100_foods http://lpi.oregonstate.edu/mic/food-beverages/glycemic- index-glycemic-load http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition- and-healthy-eating/in-depth/glycemic-index- diet/art-20048478 Murtaugh MA, Jacobs DR Jr, Jacob B, Steffen LM, Marquart L. 2003. Epidemiological support for the protection of whole grains against diabetes. Proc Nutr Soc. 2003 Feb;62(1):143-9: http://www.ncbi. nlm.nih.gov/pubmed/12740069. Slavin JL, Martini MC, Jacobs DR, Marquart L (1999) The American Journal of Clinical Nutrition 70 (suppl.): S459-S463: http://wholegrainscouncil. org/files/SlavinArticle0504.pdf

GLİSEMİK İNDEKS, GLİSEMİK YÜK, SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR

Yıl 2016, Sayı: 363, 4 - 11, 15.12.2016

Öz

Son yıllarda Ülkemizde yanlış ve yetersiz beslenme ile hareketsizlikten

kaynaklanan kronik hastalıklar ve beslenme

bozuklukları yaygınlaşmakta. Bir yandan oburluk sonucu

obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet;

diğer yandan ise yetersiz beslenme sonucu vitamin ve

mineral noksanlıklarından kaynaklanan rahatsızlıklar artmaktadır.

Toplum sağlığı bozulurken, bununla orantılı olarak sağlık

harcamaları hızla artmakta, Devletin sosyal güvenlik

bütçesindeki delik devamlı büyümektedir. Bu problemlerin

çözümü için her şeyden önce insanımızın uygun beslenme

konusunda yeterince bilinçlendirilmesi ve ihtiyaç duyduğu

gıdalara ulaşımının kolaylaştırılması gerekmektedir.

Bu makalede sağlıklı bir toplum oluşturmak için beslenme

ve spor alanlarına dikkat çekilmek istenmiş, yapılacak

uygulamalara yardımcı olacak birkaç temel husus ele

alınmış, kamu tarafından verilmesi gereken bazı hizmetler

hakkında tavsiyelerde bulunulmuştur.

Kaynakça

  • Dietary Guidelines For Americans 2015-2020 Eighty Edition: http://health.gov/dietaryguidelines/ 2015/guidelines/ Dodd H, Williams S, Brown R, Venn B. 2011. Calculating meal glycemic index by using measured and published food values compared with directly measured meal glycemic index. Am J Clin Nutr. 2011;94(4):992-996. Fiona S. Atkinson, Kaye Foster-Powell, and Jennie C. Brand-Miller. 2008. International tables of glycemic index and glycemic load values. Diabetes Care, Vol. 31, number 12, pages 2281-2283. http://care.diabetesjournals.org/content/31/12/2281. full http://www.glycemicindex.com/ http://www.diabetes.org/food-and-fitness/food/ what-can-i-eat/understanding-carbohydrates/glycemic- index-and-diabetes.html? http://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/ glycemic_index_and_glycemic_load_ for_100_foods http://lpi.oregonstate.edu/mic/food-beverages/glycemic- index-glycemic-load http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition- and-healthy-eating/in-depth/glycemic-index- diet/art-20048478 Murtaugh MA, Jacobs DR Jr, Jacob B, Steffen LM, Marquart L. 2003. Epidemiological support for the protection of whole grains against diabetes. Proc Nutr Soc. 2003 Feb;62(1):143-9: http://www.ncbi. nlm.nih.gov/pubmed/12740069. Slavin JL, Martini MC, Jacobs DR, Marquart L (1999) The American Journal of Clinical Nutrition 70 (suppl.): S459-S463: http://wholegrainscouncil. org/files/SlavinArticle0504.pdf
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gürbüz Mızrak

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 15 Aralık 2016
Kabul Tarihi 15 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 363

Kaynak Göster

APA Mızrak, G. (2016). GLİSEMİK İNDEKS, GLİSEMİK YÜK, SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR. Ziraat Mühendisliği(363), 4-11.