Logistics matters to the EU, a global actor facing numerous supply chain (SC) challenges. Nevertheless, a unified EU-level policy exclusively addressing logistics challenges has yet to be established. The absence of a Common Logistics Policy (CLP) should not be misconstrued as a lack of interest in logistics within the EU, a hub for many advanced SC operations and hosts numerous multinational companies having complex logistics support systems. Indeed, the EU is actively introducing various policies and initiatives related to logistics such as implementing some logistics projects as well. However, these policies are small in scale and fragmented, carried out within the framework of other EU common policies. Despite the EU has a common transportation policy, a key aspect of logistics, there is a growing need for a holistic approach that incorporates other logistics components beyond transportation. Because one of the crucial tools for addressing or mitigating many of Europe's chronic issues is achieving efficiency in SCs. Aligned with these dynamics, this study, aiming to lay the foundation for future research on this previously unexplored topic, presents a proposal for establishing a CLP through the expansion of the Common Transport Policy while exploring its adoption in line with the EU acquis.
The research is based on publicly available data, adhering to ethical standards. All sources are properly attributed and cited.
The author has no acknowledgments to declare.
Lojistik, çok sayıda tedarik zinciri zorluğu yaşayan AB için stratejik öneme sahip olmasına rağmen, AB ortak politikaları arasında lojistik sorunları özelinde tasarlanmış ortak bir politika henüz bulunmamaktadır. Ortak bir lojistik politikasının olmaması, birçok gelişmiş tedarik zinciri operasyonunun merkezi olan ve karmaşık lojistik yapılarına sahip çok sayıda çokuluslu şirketin bulunduğu AB’nin lojistik ile ilgisi olmadığı şeklinde yorumlanmamalıdır. Aslında lojistikle ilgili bir çok politikaya ve inisiyatife sahip AB, aynı zamanda birçok lojistik projesini de uygulamaktadır. Ancak bu politikalar küçük ölçekli veya parçalar halinde AB tarafından izlenen diğer ortak politikalar kapsamında farklı başlıklar altında yürütülmektedir. Lojistiğin temel bir bileşeni olan ulaştırma alanında ortak bir politikaya sahip olan AB’nin ulaştırmadan başka diğer lojistik bileşenlerini de içeren bütünsel bir lojistik yaklaşımına olan ihtiyacı giderek artmaktadır. Çünkü Avrupa'nın mevcut kronik sorunlarının birçoğunu çözmek veya en azından hafifletmek için en önemli araçlardan birisi de verimli tedarik zincirlerine sahip olmaktır. Bu dinamikler kapsamında, daha önce üzerinde çalışılmamış bu konu üzerinde yapılacak çalışmalar için temel oluşturmayı amaçlayan bu makale, AB’nin Ortak Ulaştırma Politikası'nın genişletilerek AB müktesebatı ile uyum içinde bir Ortak Lojistik Politikası oluşturulmasını önermektedir.
Ortak Lojistik Politikası Lojistik Avrupa Birliği Ortak Ulaştırma Politikası Tedarik Zinciri.
Araştırma, etik standartlara uygun olarak kamuya açık verilere dayanmaktadır. Tüm kaynaklara uygun şekilde atıf yapılmış ve kaynak gösterilmiştir.
Yazarın ek teşekkür beyanı bulunmamaktadır.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | European Union |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Early Pub Date | October 7, 2025 |
Publication Date | October 9, 2025 |
Submission Date | March 19, 2025 |
Acceptance Date | June 16, 2025 |
Published in Issue | Year 2026 Volume: 25 Issue: 1 |
Ankara Review of European Studies (ARES) is licenced under the Creative Commons License of CC BY-NC-ND license.