Research Article

DEVLETİN YENİDEN İNŞASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI VE AB İLİŞKİLERİMİZİN GELECEĞİ

Number: 63 October 31, 2017

DEVLETİN YENİDEN İNŞASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI VE AB İLİŞKİLERİMİZİN GELECEĞİ

Öz



16 Nisan 2017 referandumunun Türk halkı tarafından geniş bir kabul görmesinin akabinde Yeni Türkiye yeniden inşa edilmeye başlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen yeni yönetim biçimi, bürokrasiden güvenliğe savunmadan ekonomiye göre pek çok politikayı radikal bir biçimde değiştirmiştir. Avrupa Birliği‟nin dağılma sürecine girdiği, Suriye‟de iç savaşın şiddetlendiği, Körfez ülkelerinin büyük ihtilaflar yaşadığı ve Türkiye‟nin kuzey ve güneyinin tamamen istikrarsızlaştığı bir dönemde bu yeni sistem, Türk dış politikasını da önemli ölçüde dönüştürmüştür. Bu tebliğ, Türk dış politikasının geleneksel yörüngesinden çıkarak çevredeki gelişmlere nasıl tepkiler ürettiğini sosyo-politik ve yapısal boyutlarıyla tartışmaya açmayı hedeflemektedir.


Anahtar Kelimeler

References

  1. Berting, Jan (2012). Şeytan Üçgeni. (Çev. Hüsamettin İNAÇ). Bursa: MKM Yayınları. Berting, Jan (2017). Avrupa: Miras, Meydan Okuma, Vaat. (Çev. Hüsamettin İnaç). Bursa: MKM Yayınları. Budak, Ali (2017). Roman Kimlik Kültür. İstanbul: Bilge Kültür Sanat Budak, Ali. (2014). Osmanlı Modernleşmesi Gazetecilik ve Edebiyat. İstanbul: Bilge Kültür Sanat. Çakır, Armağan Emre (2016). AB-Türkiye İlişkilerinin 50. Yılı. Ankara: Big bang Yayınları. Delanty, Gerard (2012). Avrupa‟nın İcadı. (Çev. Hüsamettin İnaç). Ankara: Adres yayınları. İnaç, Hüsamettin (2016). Türkiye‟nin Kimlik Problemleri. Ankara: Adres yayınları. İnaç, Hüsamettin (2007). “Rethinking Democracy and Governance in the EU”, Journal of Academic Studies: Vol. 9, No. 32, 1-31, Febrary- April 2007, Ankara: BB101 Yayınları. Karakaş, Mehmet (2000). Türk Ulusçuluğunun İnşası, Ankara: Vadi Yayınları. Kösebalaban, Hasan (2014). Türk Dış Politikası. (Çev. Hüsamettin İNAÇ). Ankara: BB101 Yayınları. Murphy, Michael (2012). Multiculturalism: A Critical Intorduction. Routledge: Londra ve New York.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Research Article

Publication Date

October 31, 2017

Submission Date

March 8, 2018

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2017 Number: 63

APA
İnaç, H. (2017). DEVLETİN YENİDEN İNŞASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI VE AB İLİŞKİLERİMİZİN GELECEĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, 63, 53-58. https://izlik.org/JA27DP54RP