BibTex RIS Cite

YUMUŞAK GÜÇ: İNSANİ YARDIM OPERASYONLARI VE TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ MÜLTECİLER

Year 2014, Issue: 43, 0 - 0, 01.07.2014

Abstract

Günümüzde dünyada yaşanan farklı çatışmalardan ötürü bir çok insan her yıl mülteci durumuna düşmektedir. Mültecileri kabul eden az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin zayıflayan ekonomileri ise söz konusu masum insanların temel ihtiyaçlarının karşılanmasını bile imkânsız hale getirebilmektedir. Çatışma ve krizlerden etkilenenler için onurları ile yaşamak ve yasal çerçeve içinde insani yardım almak bir haktır. Son yıllarda, Türkiyenin kendi bölgesinde ve dünyadaki insani krizlerde bu konuda daha aktif bir rol üstlendiği görülmektedir. Bu çalışmanın amacı Suriyedeki iç savaş sonucu ortaya çıkan krizde Türkiyenin yumuşak güç kapsamında yaptığı insani yardımların etkinliğini değerlendirmektir. Türkiye yaptığı insani yardım operasyonlarını yumuşak güç olarak kullanmakta, insani yardımlarını politik sahadaki etkinliğini ve uluslararası itibarını arttırmak amacıyla da kullanmaktadır. Bunun yanında çatışma ve krizlerden etkilenen insanların sayısının fazlalığı, yardım süresinin uzaması, blirsizlik, uluslararası desteğin olmaması gibi etkenler yapılan insani yardımların kalitesini olumsuz olarak etkilemektedir.

SOFT POWER: HUMANITARIAN OPERATIONS AND SYRIAN REFUGEES IN TURKEY

Year 2014, Issue: 43, 0 - 0, 01.07.2014

Abstract

Because of the conflicts throughout the world, a lot of people are becoming refugees every year. Due to the weakening economy of less developed or developing countries that accept refugees, meetig even basic needs of these people is getting impossible. Living with dignity and getting humanitarian aid is a right for those who affected by conflicts and crises. Over the last years, Turkey seems to assume more active role in these humanitarian crises around her region and throughout the world. The purpose of this study is to evaluate the effectiveness of humanitarian aid, for the crisis caused by the civil war in Syria, within the scope of Turkey's soft power. By making humanitarian aid campaigns, Turkey uses her soft power and utilizes these aid campaigns to increase her effectiveness and to gain international prestige in political area. Although, some factors like high number of people that affected by conflicts and crises, longer duration of assistance and the lack of international support affecs the quality of humanitarian aid.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA32HR65UF
Journal Section Research Article
Authors

Ahmet Murat Köseoğlu This is me

Gökhan Çevikel This is me

Publication Date July 1, 2014
Submission Date July 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Issue: 43

Cite

APA Köseoğlu, A. M., & Çevikel, G. (2014). YUMUŞAK GÜÇ: İNSANİ YARDIM OPERASYONLARI VE TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ MÜLTECİLER. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(43).