BibTex RIS Cite

BAĞLAMA EĞİTİMİNDE ZEYBEK TEZENE TEKNİĞİNİN TEMEL ÖĞRETİMİNE İLİŞKİN BİR ÇALIŞMA

Year 2015, Issue: 50, 1 - 19, 01.06.2015

Abstract

Bu araştırma, Bağlama eğitimi sürecinde, yöresel çalım tekniklerinden biri olan Zeybek çalım tekniğinin başlangıç aşamasına yönelik hazırlanmıştır. Çalışma kapsamında, literatür taraması ve deneyimler ile elde edilen tecrübeler doğrultusunda doküman analizi yapılmış, Zeybek tezene tekniğinin öğretimine ilişkin vuruşlar ve sembol ifadeler, bir sistematik içinde gösterilmiştir. Müzik eğitim kurumlarında Bağlama eğitimi müfredatındaki Zeybek çalım tekniğinin öğretiminde genel olarak kullanılan örnek halk ezgileri, doküman analizi sonucunda tespit edilmiş ve bu örnek ezgiler üzerinde uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, belirlenen her bir sembol ifade, istatistiksel olarak değerlendirilerek, genel olarak alt sembollerin kullanım sıklıklarına ilişkin bilgiler de çalışma kapsamında verilmiştir.

A STUDY ON BASIC TEACHING OF TECHNIQUE ZEYBEK PLECTRUM IN BAĞLAMA TRANING

Year 2015, Issue: 50, 1 - 19, 01.06.2015

Abstract

This research was prepared specifically for Zeybek playing technique which is one of the regional playing techniques during Bağlama ( three double-string instrument) training. The research includes literature review, gathered axperiences and documents analysis. The beats and symbolic statements are shown in a systematic way. The folk songs that are generally used in music training schools in Bağlama training curriculums were determined after the documents analysis and the implementations were conducted on these sample songs. Moreover, each specified symbol was evaluated statistically and some knowledge about the usage frequency of inferior-symbols were included.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA96YM73ZV
Journal Section Research Article
Authors

Servet Yaşar This is me

Publication Date June 1, 2015
Submission Date June 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Issue: 50

Cite

APA Yaşar, S. (2015). BAĞLAMA EĞİTİMİNDE ZEYBEK TEZENE TEKNİĞİNİN TEMEL ÖĞRETİMİNE İLİŞKİN BİR ÇALIŞMA. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(50), 1-19.